Vzhůru do vesmíru vyšla sci-fi střílečka Everspace
zdroj: tisková zpráva

Vzhůru do vesmíru vyšla sci-fi střílečka Everspace

26. 5. 2017 18:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Vesmírná roguelike střílečka Everspace už na Steamu v programu předběžného přístupu a na Xbox One v Game Preview nenajdete. Po několika měsících ladění a úprav se hra konečně dostala ven ve své plné verzi a za necelých 30 eur je k mání na Steamu, GOG, Windows 10 Store a Xbox One.

Everspace má plnou podporu pro HTC Vive a Oculus Rift a oproti původnímu předběžnému přístupu nabobtnala hlavně o plnohodnotnou a dokončenou příběhovou kampaň s řádně drsným bossem na konci, s nímž bojujete hned v několika fázích.

Do programu předběžného přístupu se hra dostala v září minulého roku a od té doby podle slov vývojářů podstoupila přes 500 úprav, oprav, přídavků a rozšíření. To všechno ve výsledku znamená snad odladěnou vesmírnou střílečku s procedurálně generovanými úrovněmi, které můžete brázdit v jedné ze tří nabízených lodí.

zdroj: tisková zpráva

Každá z nich má jiné parametry a vedle nich je k mání také spoustu zbraní a zařízení, i když jen o nich to není. Zvládnout totiž musíte i létání, ale simulace se nemusíte bát, Everspace je primárně arkádová střílečka.

Tvůrci z německého studia Rockfish Games hodlají hru podporovat i nadále, a to ve formě updatů i datadisků. V jednom z prvních updatů je v plánu přidání podpory joysticků a možnosti přemapování všech kláves. Ve třetím kvartále tohoto roku vyjde Everspace i na PlayStation 4 a ještě letos bychom se měli také dočkat prvního datadisku s novými loděmi, zbraněmi, zařízeními a postavami.

Nejnovější články