Warframe přidává lodní bitvy a další otevřenou oblast
zdroj: tisková zpráva

Warframe přidává lodní bitvy a další otevřenou oblast

10. 7. 2018 13:44 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Studio Digital Extremes už léta žije ze stále populární free-to-play akce Warframe, která se i po pěti letech na trhu drží v top pěti nejhranějších hrách na Steamu. Tvůrci své kooperativní sci-fi udržují při životě obrovskými updaty, které čas od času změní zavedená pravidla k nepoznání. Zároveň zkouší i nové tituly, ale v případě multiplayerové střílečky s kartami The Amazing Eternals jim to bohužel nevyšlo.

The Amazing Eternals se na konci léta loňského roku dostala do uzavřené bety, ve které předvedla svou hratelnost à la Overwatch. Nedlouho poté přišla ze studia zpráva, že se vývoj zastavuje a následně i ruší celý projekt. Hra zkrátka nedokázala zaujmout dostatek hráčů, kteří by se postarali o funkční matchmaking. Na vině bylo špatné načasování – narůstající obliba žánru battle royale i silná konkurence, která pohřbila herně kvalitní střílečku LawBreakers, jež zároveň posloužila jako odstrašující příklad.

Než se patlat s pravděpodobně nijak zvlášť úspěšnou hrou, rozhodli se v Digital Extremes věnovat veškeré své úsilí fungující akci Warframe. Na nové značky ale nezanevřeli a hodlají to v budoucnu zkoušet znovu. Do té doby se fanoušci Warframe mají opravdu na co těšit. Na proběhlém Tennoconu se představil další zásadní update s kódovým označením Railjack, který přidá bitvy vesmírných korábů.

zdroj: Archiv

Update vám do rukou svěří vaši vlastní loď, kterou si budete vylepšovat prakticky úplně stejně jako titulní oblek. Lodě jsou přizpůsobené kooperativnímu hraní až čtyř hráčů, kde si každý najde svou roli ať už jako pilot, nebo operátor zbraňových systémů. Loď můžete i opustit a ploužit se vesmírem ve své nahé kráse, kdy je snazší infiltrovat nepřátelské kolosy.

Railjack má jistým způsobem propojit jednotlivé existující úrovně hry, ale skutečný otevřený svět nečekejte. Warframe jen vyvolá iluzi propojenosti, pomocí které zároveň zamaskuje nahrávací obrazovku. V praxi to vypadá tak, že když odstartujete například z Venuše, během letu do vesmíru se lokace plná hráčů nahradí kulisou planety, čehož si ale nevšimnete. Když se pak rozhodnete přistát v jiné oblasti hry, proběhne opačné, plynulé načítání.

Kromě velkého updatu Railjack se chystá další update Fortuna s novou otevřenou zónou Orb Vallis na planetě Venuše, která má být pětkrát větší než vůbec první openworld úroveň Plains of Eidolon. Když jsem Warframe kdysi vyzkoušel, okamžitě mě zaujala rychlost a ladnost pohybu skrze klaustrofobické levely. Jak se nyní hra otevírá, bylo potřeba přijít s novou formou dopravy. Těšte se tedy na hoverboardy, které urychlí vaše cestování, a dokonce vám dovolí provádět různé triky.

A snad poslední důležitá zpráva potěší majitele malé konzole od Nintenda. O Switch verzi Warframu se toho moc nedozvídáme. Máme pouze video a naději díky studiu Panic Button, které se postaralo o povedené porty DOOM a Wolfenstein II: The New Colossus. Ale v jaké verzi se hra objeví a zda se dočká stejných updatů jako její velký bratr, je teď velkou neznámou.

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články