Watch Dogs nabídne až 100 hodin hratelnosti a drsnější obsah
zdroj: tisková zpráva

Watch Dogs nabídne až 100 hodin hratelnosti a drsnější obsah

17. 3. 2014 16:40 | Preview | autor: Adam Homola |

Odložený titul Watch Dogs se nám tento měsíc konečně připomněl a vzhledem k tomu, že se hra pomalu blíží svému vydání, začínají se objevovat i konkrétnější zprávy. Že Watch Dogs malý kousek na pár hodin jsme tak nějak tušili už od začátku, ale teď nám to šéf vývoje Jonathan Morin trochu upřesnil. Jestliže se nebudete ve hře moc poflakovat, půjdete hlavně za příběhem a jen sem tam si dáte menší vycházku po městě, měla by vám hra zabrat v průměru 35 - 40 hodin čistého času.

Už to je samo o sobě velké číslo, obzvláště na dnešní poměry. Tady ale budeme mít čest s velkou otevřenou hrou a jak známo, v otevřených hrách lze blbnout do aleluja. Morin tvrdí, že kdybyste chtěli vidět opravdu všechny věci které hra nabídne, měli byste si připravit takřka 100 hodin času. Na mysl pak samozřejmě přichází otázka kvality a variability, což jsou mimochodem dvě věci, se kterými měla hra problémy a právě proto došlo loni k odkladu.

Na obou slabých stránkách hry tvůrci údajně zapracovali a hlavní příběhová linie je bude mít zcela jistě ošetřené, ale kdo si bude chtít ve virtuálním Chicagu vyzobávat všechen obsah, ten už asi chtě nechtě narazí na klasický problém velkých her s otevřeným světem - 100 hodin zní moc hezky, ale kolik z nich bude vyplněno jen přesunem z místa na místo, nebo řešením generických a opakujících se úkolů a činností? To uvidíme až po vydání.

Já bych byl spokojený, kdyby se tvůrcům alespoň povedlo narvat zajímavým obsahem tu hlavní příběhovou linii. Což se jim možná podaří, jak naznačuje zpráva z trošku jiného soudku. Watch Dogs totiž původně v září minulého roku dostali ratingové hodnocení 15+, ale teď nám věková hranice poskočila na 18+. To není u her nic neobvyklého a spousta velkých titulů je ratingově určena jen pro dospělé, aniž by jim to ničilo prodeje, jako se to občas děje ve filmovém průmyslu. Důvod zvýšení ratingu pro Watch Dogs? Obchod s bílým masem.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

A pochopitelně nejen obchod, ale i “sexuální násilí”, které podle pravidel australské ratingové organizace nemá v produktech určených pro věkovou kategorii 15+ co dělat. Navíc by tady ono obchodování nemělo probíhat jen v náznacích a skrze pomrkávání, ale rating doslova hovoří o scénách kdy (nějaká) postava “osahává ňadra” a “roztahuje dívce nohy”. Načež ji zatáhne do místnosti, ve které by mělo dojít k jejímu sexuálnímu zneužití. V tomto případě má jít údajně o devatenáctiletou rumunskou imigrantku.

Ubisoft navíc Kotaku potvrdil, že tyto scény ve hře předtím nebyly a do hry je přidali až po odkladu v minulém roce. Obchod s bílým masem není zrovna časté videoherní téma a pokud nebude ve Watch Dogs zpracované nějak lacině a na oko (stylem “koukejte, jsme kontroverzní jako GTA, máme tady jednu půlminutovou scénu!”), tak by z toho mohla vzejít zajímavá herní pasáž a neotřelé téma. Ovšem pokud se do hry scény podobného typu přídávaly až po odkladu, nemůžeme jich asi čekat třeba jeden z pilířů zápletky.

Něco málo ohledně obchodu s bílým masem naznačil v několika vteřinách už nedávný příběhový trailer. I kdyby mělo jít nakonec jen o jednu krátkou misi, tak si zaslouží vývojáři z Ubisoft Montreal palec nahoru - za to že měli odvahu do tak velké a drahé hry takové téma dát i za cenu zvýšení věkového ratingu na 18+. Watch Dogs vyjde 27. května tohoto roku na všechno možné, jen ne na Wii U, kde se nové open world akce dočkáme později.

Nejnovější články