Western Red Dead Redemption je díky zpětné kompatibilitě dostupný na Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Western Red Dead Redemption je díky zpětné kompatibilitě dostupný na Xbox One

8. 7. 2016 16:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Red Dead Redemption, westernovou akci v otevřeném světě, si můžete od dnešního dne zahrát i na Xboxu One. RockStar nepřipravil remaster nebo remake, ale zpřístupnil Xbox 360 verzi hry v rámci zpětné kompatibility pro Xbox One. Zároveň potvrdil, že žádných dalších platforem se tento krok bohužel netýká a tak se mohou na divoký západ pustit jen majitelé nových Xboxů.

Zpětná kompatibilita funguje v případě her z Xboxu 360 jednoduše: pokud vlastníte Red Dead Redemption v digitální podobě, stačí se na Xboxu One podívat do sekce Ready to Install. Tam byste měli RDR vidět. Stačí si ho tedy stáhnout a začít hrát. Pokud vlastníte krabicovou verzi hry, musíte vložit DVDčko se hrou do Xboxu One a následně hru stáhnout z internetu.

S Xboxem One jsou zpětně kompatibilní všechny verze hry, tedy jmenovitě Red Dead Redemption, Undead Nightmare a Red Dead Redemption: Game of the Year Edition. Jestliže vám hra svého času utekla a Xbox 360 nemáte, můžete si RDR koupit na Xbox Games Store za dvě stovky.

Doplnění vzdělání bych v tomto konkrétním případě doporučil, jestliže jste se k westernové akci od RockStaru na minulé generaci konzolí nedostali. Red Dead Redemption je jedna z nejlépe hodnocených her v historii, kdy její PS3 i Xbox 360 verze mají Metacritic skóre 95 ze 100, na základě téměř stovky recenzí.

Red Dead Redemption je také jedna z her RockStaru, která se nikdy nedočkala PC verze. Stejně tak se zdá být velká poptávka po pokračování, které se ale možná blíží. Spekulací bylo v posledních týdnech a měsících několik, včetně úniku údajné mapy herního světa a hry se prý dočkáme příští rok. Tak jako tak zatím nic oficiálního nevíme, ale je pravdou, že RockStar vydal svoji poslední hru (GTA V) před třemi lety.

A tak zatímco mohou mít vývojáři z RockStar North plné ruce práce s vývojem úspěšného Grand Theft Auto Online, pánové a dámy v RockStar San Diego jistě nezahálejí. Je to právě RockStar San Diego, které má na svědomí jak první díl Red Dead Revolver, tak jeho výrazně populárnějšího sourozence Red Dead Redemption. Westernových her je pořád pomálu, nemluvě o velkých westernových hrách s podobnými produkčními hodnotami a kvalitami, jaké dokáže nabídnout snad jen RockStar. RDR vyšla navíc už před více jak šesti lety, tudíž na nový díl Red Dead čas jistě uzrál.

Nejnovější články