Westport Independent ukáže, co skutečně znamená cenzura
zdroj: tisková zpráva

Westport Independent ukáže, co skutečně znamená cenzura

15. 1. 2016 17:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Unikátní simulátor editora a cenzora v jedné osobně The Westport Independent vyjde na PC, iOS a Android už 21. ledna 2016, tedy příští čtvrtek. V The Westport Independent se ujmete role editora novin v poválečné zemi, kde vládne strana Loajalistů, ale aktivity rebelů se stále stupňují. Vaším úkolem je editovat obsah novin, čímž defacto ovlivňujete názory občanů.

Problém nastává ve chvíli, kdy začne být aktivita rebelů opravdu velká a na vás zároveň tlačí vláda. Co do novin pustíte, je na vás. Lhát sice nesmíte, ale také nemusíte psát celou pravdu. Zaměstnanci novin budou vaše rozhodnutí vnímat a reagovat na ně, stejně jako čtenáři. Když ovlivníte jejich názor až příliš, projeví se to v jejich činech a k vám se to jako bumerang vrátí ve formě událostí, o kterých musíte v novinách informovat.

zdroj: Archiv

Volby co napsat a co naopak raději vypustit nebudou jednoduché a neusnadní vám to ani politici, rebelové, zaměstnanci, či různé veřejné postavy, které vám budou posílat dopisy a zprávy. The Westport Independent je tak hrou nejen o cenzorství, ale také o korupci a novinařině v poválečné zemi a stejně jako podobně tématicky laděná Papers, Please, není takových her mnoho.

Hru mají na svědomí vývojáři ze studia Double Zero One Zero a na trh se dostane díky vydavateli Coffee Stain Studios (Goat Simulator, Sanctum, Sanctum 2). Vývojáři přitom tématiku cenzury hezky naťukli i v aktuálním startovním traileru výše, kdy se můžete podívat jen na samotnou sochu a všechno vypadá v pořádku. Stačí ale kameru jen trochu oddálit a už je situace jiná...

Nejnovější články