World of Warcraft láme rekordy i po 14 letech: Battle for Azeroth je nejprodávanější datadisk
zdroj: tisková zpráva

World of Warcraft láme rekordy i po 14 letech: Battle for Azeroth je nejprodávanější datadisk

27. 8. 2018 17:01 | Preview | autor: Adam Homola |

Mysleli jste, že World of Warcraft už mele z posledního? Blizzard sice už nějakou dobu nereportuje čísla pravidelných aktivních hráčů, ale čas od času nám připomene, že WoWko je pořád masivní kolos, který známky stáří nevykazuje. Důkazem toho je i čerstvě vydaný datadisk Battle for Azeroth, který se stal tím nejrychleji prodávaným a zároveň jde i o jednu z nejrychleji prodávaných PC her vůbec.

World of Warcraft: Battle for Azeroth se totiž stihlo během jediného dne prodat přes 3,4 milionu kusů. Své předchůdce tak překonal jen o fous, ale překonal. Cataclysm, Warlords of Draenor i Legion se během prvního dne prodalo 3,3 milionu kusů. Mists of Pandaria prodal 2,7 milionu kusů, Wrath of the Lich King 2,8 milionu a Burning Crusade „pouhých“ 2,4 milionu kusů, byť v době jeho vydání nehrálo WoWko tolik lidí jako třeba během Cataclysmu.

Pro Blizzard nicméně nejde o absolutní rekord. Nejrychleji prodávaná hra od Blizzardu a pravděpodobně i nejrychleji prodávaná PC hra vůbec je titul, který pořád drží Diablo III. To během svého prvního dne prodalo přes 3,5 milionu kusů. Battle for Azeroth se tak k pomyslnému prvnímu místu přiblížil opravdu těsně.

zdroj: Archiv

World of Warcraft tak ani náhodou nedochází dech, a i když nejsou počty pravidelných aktivních hráčů už několik let na svém tehdejším vrcholu (cca 13 milionů hráčů), čtrnáct let staré MMORPG očividně nestrádá. Battle for Azeroth je už sedmým a rozhodně ne posledním datadiskem.

Vývojáři mají navíc v plánu spustit servery i pro zatím blíže nespecifikovanou „původní“ verzi World of Warcraft s podtitulem Classic - o tom bychom se mohli dozvědět něco nového už za pár měsíců, během listopadového BlizzConu.

Nejnovější články