Zabíjet mutanty a u toho sám mutovat může být vážně Freaky Awesome
zdroj: tisková zpráva

Zabíjet mutanty a u toho sám mutovat může být vážně Freaky Awesome

2. 11. 2017 16:45 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Pes. Miláček člověka a nezodpovědný čtyřnožec. Přilnete k němu, on se zaběhne a vy se můžete zbláznit strachy. Ale uděláte pro něj první poslední. Třeba i vběhnete do starého továrního komplexu, kde z radioaktivního slizu povstali nechutní mutanti. A z vás se jeden stává taky. A kvůli čemu? Přece kvůli „nejlepšímu příteli člověka“. Tak by se dal shrnout příběh frenetické roguelike akce Freaky Awesome.

Je asi jasné, že dějová linka zde prim nehraje. V centru dění jsou totiž mutanti a mutace. Mutanty budete kosit po desítkách a mutace po stejných desítkách přijímat jako své supershopnosti.

Má to ale jeden háček, před kterým vás jistě varovala maminka slovy: „Život je jako bonboniéra – nikdy nevíš, jakou mutaci ochutnáš.“ Když konečně udoláte jednoho slizáka, vypadne z něj mutagen, který můžete, ale nemusíte koštovat. I když, pokud váš život visí na vlásku, mutageny představují jedinou formu léčení.

zdroj: Archiv

Po pozření nechutné hmoty existuje určitá šance, že vaše tělo zmutuje. Nikdy však nevíte, jakým způsobem. Na vás je odhalit silné stránky nových mutací, zvyknout si na ně a využít je ve svůj prospěch. Jednou tak po nepřátelích házíte vlastní hlavu, abyste záhy kladli vejce se svými klony.

A protože Freaky Awesome spadá do kategorie roguelike, vaše řádění nevydrží věčně. Budete totiž umírat a hledat svého psa pořád a pořád od začátku. Ale život je to jediné, co ztratíte, protože vám zůstanou mutace, odemčené schopnosti i nasbírané předměty. V každém dalším průchodu hrou jste tak o fous silnější a zkušenější.

Na druhou stranu, tovární komplex se s každou vaší smrtí také vyvíjí. Nejenže se díky procedurálnímu generování úplně zpřehází chodby a místnosti, ale začnou se objevovat i tužší monstra a opravdu drsní bossové.

Pokud toho na vás bude moc, stačí na gauč přizvat kamaráda nebo se spojit s až třemi přáteli online a mutantům to natřít hezky v kooperaci. V každém případě nemůžete přestat, dokud nenajdete svého zatoulaného mazlíčka. Ale až ho najdete, v jakém asi bude stavu? To zjistíte na Steamu za 10 eur.

Nejnovější články