Zahrajte si fanouškovský remake kluzáků Star Wars Episode I: Racer
zdroj: tisková zpráva

Zahrajte si fanouškovský remake kluzáků Star Wars Episode I: Racer

12. 3. 2019 13:28 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Myslím si, že kluzáková sekvence ve Skryté hrozbě byla moc dlouhá. Je to kacířská myšlenka? Vlastně ani nevím, jak se k Anakinově písečné honičce staví většinová populace fanoušků Hvězdných válek. Zato ale vím naprosto jistě, že nikdo, nikdo nemůže nemilovat starou dobrou hru Star Wars Episode I: Racer. Její fanouškovský remake v Unreal Engine 4 je dar z nebes – aspoň na chvíli, než nám ho sebere nějaký otravný právník.

Hra vypadá opravdu skvěle a minimálně na audiovizuální stránku může být autor Rob Jin po právu pyšný (i když Anakinovy 20 let staré hlášky už znějí trochu nemístně). Navíc tu jsou dodatečné funkce jako pohled z první osoby a vylepšená fyzika. Podívejte se na vymazlený trailer.

Záběry z hraní, na které se můžete mrknout níže, sice možná míň připomínají film, ale pro znalce původní hry to je ještě větší nádhera. Hra vypadá tak, jak si pamatuju, že vypadala (i když mi moje paměť samozřejmě bohapustě kecá), a trefuje přesně ten mix nové grafiky a starého pocitu z hraní, na který musí cílit každý dobrý remake.

To se nebude líbit pohlavárům z Disney, kteří sice pravděpodobně žádný podobný projekt nechystají, ale stejně nám radši tuhle staronovou hračku seberou. „Musíme chránit svou značku,“ řeknou zamračení pánové v oblecích, kteří jsou sice bohatí, ale už dávno zapomněli, co to znamená mít radost.

Nejlepší tedy bude nažhavit Google a rychle najít nějaký funkční link, než ho někdo deaktivuje. Je to závod s časem a za pomalý start se platí, což by se dalo říct i o závodech kluzáků – pokud tedy nejste blonďatý skrček, co místo férového závodění používá Sílu.

Odjakživa mě trápilo, že Anakin zaslouženého mistra Sebulbu po mazané úvodní sabotáži dohnal.

Star Wars Episode I: Racer remake zdroj: tisková zpráva

Star Wars Episode I: Racer remake zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články