Zajděte se podívat na premiéru New Game, dokumentu o vývoji čtyř českých her
zdroj: tisková zpráva

Zajděte se podívat na premiéru New Game, dokumentu o vývoji čtyř českých her

14. 3. 2017 13:35 | Preview | autor: Adam Homola |

O českém herním dokumentu New Game jsme psali už před více než rokem. V době, kdy jeho existence nebyla vůbec jistá. Jeho tvůrce, Aleš Brunclík, se totiž pokoušel vybrat peníze na Startovači a to se mu podařilo, stejně jako se podařilo celý projekt dokončit. Důkazem toho je naplánovaná premiéra na 24. března.

Celá akce začne v 18:00 kousek od Václavského náměstí v DUP36 (Národní 36, Praha). Vstupenka vás vyjde na 50 Kč a koupit si ji můžete na loopeny.cz. New Game je časosběrný dokument, který vznikl nejen díky Startovači, ale také za podpory Slezské Univerzity v Opavě, oboru Adiovizuální Tvorby a Multimediálních Technik.

Ústředním motivem dokumentu Aleše Brunclíka jsou hry Samorost 3 a Space Engineers, ale nejsou jediné. Dokument sleduje celkem čtyři projekty, na nichž demonstruje tvorbu her, jejich význam a ukáže i pracovní postup tvůrců a střípky ze zákulisí vývoje.

Vedle obou zmíněných her se New Game točí také kolem duchařiny Ghost Theory od Dreadlocks a malého projektu Phonopolis. Facebookovou událost k premiéru New Game, kde mimochodem vystoupí také skupina Čas lesa, najdete pod tímto odkazem.

Nejnovější články