Zaklínačská MOBA Witcher Battle Arena vychází pro Android a iOS
zdroj: tisková zpráva

Zaklínačská MOBA Witcher Battle Arena vychází pro Android a iOS

23. 1. 2015 15:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Při oznámení The Witcher Battle Arena většina z nás asi minimálně nadzvedla obočí. MOBA ze světa Zaklínače? A na mobilní telefony? Bylo to tak, což dokazuje fakt, že hra právě vyšla pro Android i iOS a o jejích kvalitách se tak můžete sami přesvědčit. Tvůrci se chlubí, že hra je opravdu specificky připravená pro mobilní zařízení, tudíž by neměl být problém hrát ji na relativně malém dotykovém displeji.

Vývojářům slouží ke cti, že se The Witcher Battle Arena nesnaží slepě kopírovat Dotu 2 nebo původní Dotu, ale podobně jako třeba Heroes of the Storm naopak nabízí hráčům své vlastní pojetí žánru. Rozdíl je už v počtu hráčů. Proti sobě se postaví dva týmy o třech hrdinech, kteří se snaží obsadit a udržet strategické body na mapě. Respektive na dvou unikátních mapách: Nilfgaardian Arena a Korath Desert.

Ve hře je zatím devět hratelných hrdinů z univerza Zaklínače a samozřejmě nechybí ani sám Geralt. U dvou map a devíti hrdinů to ale nekončí, další budou přibývat. Vývojáři se na hru neplánují vykašlat a jako každou správnou MOBA hru hodlají The Witcher Battle Arena konstantně vylepšovat, aktualizovat a rozšiřovat. Vedle nových hrdinů a map se mají v budoucnu dostavit i nové herní módy.

zdroj: YouTube.com

Co se zřejmě také dostaví, budou nové skiny. The Witcher Battle Arena je free to play s mikrotransakcemi. Můžete si kupovat hrdiny i skiny, což vás v průměru vyjde na nějakých 80 - 150 Kč. Nikdo vás do nákupů ale nenutí, klidně můžete využít herní měnu nebo počkat, až bude daný hrdina v bezplatné rotaci. Ostatně vývojáři se už v traileru chlubí že free to play se snažili zpracovat férově a poctivě. V tiskové zprávě tvrzení ještě podtrhují tím, že ve hře není žádný pay to win prvek - nelze si koupit nic, co by zajistilo vítězství.

Hrdiny můžete ladit i jinak než vizuálně pomocí několika různých statistik, díky kterým lze upravit i herní styl daného reka. Kolem a kolem to "na papíře" nevypadá špatně a první hodnocení hráčů na Google Play a iOS žádný velký průšvih nenaznačují. Pohybují se většinou kolem tří hvězdiček z pěti. Minimálně jako reklama či připomenutí blížícího se Zaklínač 3: Divoký hon může The Witcher: Battle Arena posloužit dobře.

Nejnovější články