Zákulisní video odhaluje budování zážitku z živého koncertu v Guitar Hero Live
zdroj: tisková zpráva

Zákulisní video odhaluje budování zážitku z živého koncertu v Guitar Hero Live

4. 8. 2015 12:43 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Do startu Gamescomu zbývají již pouhé hodiny a to samozřejmě znamená, že se jedna videoherní firma za druhou vydává za pomocí tiskových prohlášení, videí a obrázků vstříc hráčům a lákají ke svým stánkům. Gamescom v německém Kolíně nad Rýnem je přeci otevřený veřejnosti a o novinářská obec tak není primárním cílem vydavatelů i vývojářů a do hledáčku se dostává opět jednou samotný hráč. Výjimkou není ani následující video, jež dává náhled do pozadí vývoje v pořadí již sedmé velké inkarnace značky Guitar Hero – Guitar Hero Live, jež se, světe div se, zaměří na zprostředkování zážitků ze živých koncertů.

Videem provází Jamie Jackson a vezme vás na prohlídku dvou hudebních festivalů, jimiž budete jako hráči vévodit v podobě těch největších hvězd. Prvním je Sound Dial v Anglii a druhým do města zasazený Rock the Block. A jak jsme již avizovali dříve, oba tyto zážitky budou o to hlubší tím, že vývojáři nabídnou unikátní first person pohled a atmosféru dále rovněž podtrhují faktem, že se natáčelo s živým publikem a že ony stage vývojáři ve studiu skutečně postavili. Pro bližší informace o budování co možná nejhlubšího zážitku se podívejte na starší Petrův článek.

Další významnou novinkou je GHTV (Guitar Hero TV) – online televizní kanály dostupné 24 hodin denně, kam budou hráči-muzikanti moci naskočit a hrát podle právě vysílaných hudebních klipů. V případě nezájmu nad hudbou aktuální pak půjde přeladit na další kanál a zkusit jiný žánr či interpreta. Tyto kanály by měly být pravidelně aktualizované a zároveň mohou autorům poskytovat zpětnou vazbu. Vývojáři uvidí, co se hráčům nejvíce líbí a co nejraději hrají a dle toho také budou moci následně upravovat programy jednotlivých kanálů i přidávat nové videoklipy.

GHTV rovněž nabídne zajímavý systém odměn pro vytrvalé hráče a jistou formu levelování. Ta bude mít podobu pochopitelně nejen kosmetických úprav jako jsou skiny pro hudební nástroje, ale například také odemknutí možnosti hrát naživo proti jinému hráči (k dispozici však bude například i lokální multiplayer). Na své by si zkrátka měl přijít každý hudební fanoušek a přesvědčit se o kvalitách hry a o tom, kterak novinky sérii prospívají, budeme moci na konzolích již během října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články