Zběsilá střílečka Alienation nabídně tři typy vojáků a spoustu emzáků na odstřel
zdroj: tisková zpráva

Zběsilá střílečka Alienation nabídně tři typy vojáků a spoustu emzáků na odstřel

14. 4. 2016 17:02 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Ke konci dubna dorazí na PS4 top-down akce Alienation, v níž se můžete v doprovodu až třech dalších spoluhráčů pokusit spasit svět před invazí ze vzdálených končin vesmíru. Nová ukázka představuje tři hratelné typy bojovníků, což znamená, že každý bude mít v týmu specifickou roli.

Video je komentovanou ukázkou několika scén ze hry, během kterých komunitní manažer hry, Tommaso de Benetti vypráví o vizi studia Housmarque stát u vzniku nové generace twin-stick stříleček. V tomto žánru jedna analogová páčka ovládá pohyb, druhou pak hráči míří a střílí.

zdroj: Archiv

Mimozemská rasa označovaná jako Xenos se rozhodla vyřešit sto let trvající války jednou provždy a zaútočili přímo na Zemi, jejíž obyvatelstvo chtějí vyhladit. Vy jste součástí obrany, speciálními jednotkami, které se vydávají do takzvaných Zones of Alienation, oblastí s vysokou koncentrací mimozemšťanů. 

Do boje se budete vrhat v kůži (respektive v exoskeletonu) tanka, sabotéra či bio-specialisty. Každá ze tří hratelných tříd přinese jednu unikátní zbraň, trojici aktivních a trojici pasivních dovedností. Obě tyto sady schopností pak půjde za utržené zkušenostní body vylepšovat s tím, že jakákoli vylepšení půjdou kdykoli zrušit a hráči tak budou moci zkusit jiný build.

Trojice hrdinů

Co se samotných hrdinů týče, bio-specialista představuje podpůrné povolání, jež své spolubojovníky umí léčit. Neznamená to ale, že je bez silnějších kolegů bezbranný. Naopak, vzhledem k tomu, že na bojišti dokáže vytvořit také zóny trvale poškozující nepřátele, je vhodný i pro sólové hraní.

Alienation zdroj: tisková zpráva

Tank umí dostát svému jménu a je nejsilnějším bojovníkem vhodným pro boj v předních liniích. V rámci týmové hry umí zvýšit odolnost svých spolubojovníků a vytvářet štíty, jedná se však především o primárně útočné povolání, s nímž se můžete vrhat do boje střemhlav.

Alienation zdroj: tisková zpráva

Sabotér je pak futuristický ninja. Umí se zneviditelnit, v boji se rozmachuje plazmovým mečem a navíc dokáže přivolat i letecký úder. Jak je vidět, tvůrci nic moc originálního nevymysleli, ale to od střílečky tohoto typu málokdo čekal. Alienation vyjde PS4 již 26. dubna. 

Alienation zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články