Zima se blíží a s ní i multiplayerová střílečka Tannenberg od tvůrců Verdunu
zdroj: tisková zpráva

Zima se blíží a s ní i multiplayerová střílečka Tannenberg od tvůrců Verdunu

15. 9. 2017 18:43 | Preview | autor: Patrik Hajda |

„Popadněte šašku a připravte se na zimní ofenzívu!“ Těmito slovy vás lákají tvůrci Verdunu na jejich druhou hru z první světové války, která sleduje bitvy na východní frontě. Onou zimní ofenzívou se nenaráží jen na prostředí hry Tannenberg, ale i na období, kdy sami popadnete zbraň a vydáte se změnit dějiny (jen virtuálně). Tannenberg totiž měsíc před Vánoci započne svou early access fázi vývoje.

Zatímco Verdun se odehrává na západní frontě, kde rozhodně není klid, Tannenberg vás přesouvá na východní frontu, kde to s tím klidem bude dost podobné. A zatímco Verdun nabízí pomalejší zákopovou válku pro 32 hráčů, Tannenberg se soustředí na volnější prostranství, holé pláně a vesnické zástavby, po kterých se vydává vstříc opakované virtuální smrti dvojnásobný počet odhodlaných hráčů.

Ve Verdunu je běžnou praxí, že se neustále střídají ofenzivní a defenzivní role – jednou vaše jednotka vyběhne ze zákopů v roli útočníků, aby hned na to zalezla do další díry v zemi a bránila se zuby nehty před právě útočícím nepřítelem. V Tannenbergu se nemáte moc kam schovat, takže je vaší jedinou nadějí dostat se nepříteli do týlu a ideálně ho kompletně obklíčit. Při tom musíte zabírat důležité pozice jako signální body a shozené zásoby munice.

zdroj: Archiv

Historicky se jednalo o naprosto odlišný průběh i styl vedení války. To se samozřejmě promítne i do hratelnosti, protože tvůrci se snaží o co nejrealističtější pojetí. Historicky věrné jsou uniformy vojáků, jejich vybavení, vzhled, zvuk a funkčnost zbraní, členitost prostředí, systém boje atd. Kupříkladu ruští kozáci disponují v úvodu zmíněnou šaškou, což je druh šavle, se kterou se rozhodně nechcete potkat tváří v tvář.

Co se prostředí týče, Blackmill Games představili první tři mapy, které geograficky odpovídají okolí polské Varšavy, Východnímu Prusku a Haliči. Pokud se o jednotlivých mapách chcete dozvědět první poslední, zavítejte na Steam hry, kde co dva týdny vyjde podrobný blog s novými informacemi nejen o mapách. Například informace o průraznosti střel zcela mění přístup k boji zkušených veteránů, když víte, že kulky konečně prolétnou měkkými materiály, jako je dřevo a člověčina.

zdroj: Archiv

Tannenberg se pokusí přetáhnout své zkušené hráče z Verdunu a samozřejmě i spoustu nových do předběžného přístupu 16. listopadu na Steamu. V tu chvíli bude stát 18 eur a v rozpracované verzi si pobude minimálně do konce prvního čtvrtletí příštího roku. Pokud vás po herní stránce zajímá první světová válka a Battlefield 1 vás z nějakého důvodu neoslovil, můžete zatím potrénovat ve Verdunu za 23 eur rovněž na Steamu.

Nejnovější články