Změny v PC verzi FIFA 09
zdroj: tisková zpráva

Změny v PC verzi FIFA 09

2. 8. 2008 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O množství vylepšení nového ročníku, grafice PC verze a propracovanějším multiplayeru. + VIDEA

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Mnohé napovídalo, že PC verze oblíbené sportovní série FIFA bude omezována tak dlouho, až ji EA zcela vynechá. To již po minulém týdnu, kdy se ve vancouverských studiích konala FIFA Event, neplatí – nejenže autoři z kanadské pobočky EA představili hratelnou verzi ročníku 2009, ale zároveň prohlásili, že portu pro osobní počítače věnují zvýšenou pozornost, že dokonce vylepší jeho grafickou stránku! Nová FIFA na PC tedy nejenže obsahuje všechna herní vylepšení, jichž se připravovaný ročník dočkal, ale sdílí s konzolovými verzemi i valnou většinu grafických modelů (včetně 3D trávy). To je mi panečku obrat!

Novináři, kteří dostali možnost si hru zahrát, byli nadšení z ovládání hráčů. Strhující boje o míč, zlepšené kolize, přesnější nahrávky, zrychlené ovládání a celková plynulost reakcí, to je jen krátký výčet pozitiv, kterými se jen hemží první dojmy na FIFA Soccer Blogu. Zdá se, že EA šli během posledních let skutečně do sebe, začali naslouchat fanouškovské komunitě a zapracovali na všem, na co si hráči stěžovali. Dle jejich slov: „Naše tři hlavní cíle byly, aby se hra skvěle hrála, aby jste z ní měli výborný pocit a aby vypadala úžasně.“ A světe div se, kromě vylepšené grafiky i pro PC verzi, se dá prý skutečně ovládat slibovanou kombinací klávesnice + myš. Chvíli sice trvá, než si člověk zvykne, odměnou mu je ale mnohem přesnější kontrola nahrávek a směrování míče.

Dalším pozitivem je prý i nespočet nových animací (hráči si pokřikují o míč, signalizují nahrávky, přeskakují ležící hráče, dokonce se zlobí, když jde příhra mimo) a chytřejší UI, zvláště co se gólmanů týče. I po špatném skoku po míči se snaží rychle zvednout a chybu napravit, rovnají si hráče dle potřeby, reagují rychle a je na ně spoleh. Online hra nabídne nový Be A Pro 10 vs. 10 mód, rozšířené statistiky a větší postihy pro hráče, kteří se minule často odpojovali během zápasu (když tak učiní po 5. hrací minutě, automaticky se jim zápas započítá jako prohra 3:0). A třešničkou na dortu bude i možnost vytvářet vlastní, ničím neomezené taktiky / formace a následně je prezentovat na webu. Dá-li se věřit nadšeným reakcím novinářů, můžeme se možná těšit na ještě mnohem lepší fotbal než minulý rok. Pro bližší představu o tom, jak FIFA 09 vypadá, se podívejte na níže umístěná videa z německého webu VideoGamesZone.

zdroj: Archiv


FIFA 09 - ukázka zápasu Arsenalu proti Chelsea část první

zdroj: Archiv


FIFA 09 - ukázka zápasu Arsenalu proti Chelsea část druhá

Hra vyjde na PC, Xbox 360, PS3 a Wii již 3. října – pro více informací čtěte naše dosavadní zpravodajství.
zdroj: FIFA Soccer Blog, VideoGamesZone.de

campercz

Nejnovější články