Značka Mount & Blade je zpět v rukách vývojářů
zdroj: tisková zpráva

Značka Mount & Blade je zpět v rukách vývojářů

31. 1. 2014 15:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Mount & Blade je bez pochyby jednou z her, která se zapsala do indie análů zlatým písmem. Hru vytvořilo studio TaleWorlds a roli vydavatele plnil Paradox. Obě strany teď ale oznámili, že Mount & Blade opouští portfolio Paradoxu a jde zpátky ke svým tvůrcům, kteří tak budou mít svoji sérii kompletně pod kontrolou.

Paradox se s Mount & Blade loučí velmi pozitivním tónem a za tuhle “ztrátu” chce z nějakého důvodu kompenzovat všechny hráče, kteří si M&B koupili na Steamu - všichni byste měli ve své knihovně her vidět early access verzi Magicka: Wizard Wars, jak bylo oznámeno na fórech. Magicka: Wizard Wars zatím stojí 13 euro, ale až bude hra dokončená, nebude stát ani halíř - půjde o free to play titul.

Spíš to vypadá, že si Paradox jen dělá reklamu na svou novou hru, protože důvod té kompenzace je zvláštní. Mount & Blade vám ze Steamu v žádném případě nezmizí, kdo si hru koupil, bude ji mít samozřejmě pořád k dispozici. To potvrdili i TaleWorlds na svém Facebooku, kde napsali, že se pro hráče vlastně vůbec nic nemění - nic si nemusí znova kupovat, na vývoj Bannerlord to nemá žádný vliv a všechno je vlastně úplně v pohodě.

A proč tedy ta změna? Inu, TaleWorld bylo maličké indie studio, ale za ty roky přeci jen narostlo a teď už se cítí tvůrci dostatečně silní, že chtějí distribuci a marketing zvládnou sami. A tak nad Mount & Blade kompletně přebírají otěže. Takže studio je teď vlastně ještě nezávislejší než předtím a všechny další tituly ze série Mount & Blade už budou řešit jen a pouze sami vývojáři.

Nejnovější články