Zpět do Armachamu v F.E.A.R. Perseus Mandate
zdroj: tisková zpráva

Zpět do Armachamu v F.E.A.R. Perseus Mandate

2. 10. 2007 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Bloudění vyschlými viadukty, podivné vidiny a ztracená radiová komunikace druhého výsadkového týmu.

Prožitek klíčových momentů původní hry z jiného pohledu je sice stařičkou (HL: Blue Shift), ale oblíbenou vlastností datadisků a nejinak tomu bude v F.E.A.R. Perseus Mandate. V tom se ujmete role velitele druhého týmu a po skoku z letadla nad Armachamem budete chvíli nejprve bloudit vyschlými viadukty, než najdete cestu do hledaného datového centra. Po cestě obdržíte několik varovných signálů o dění v komplexu: rádiové vlny druhé skupiny mlčí a jednoho z vojáků k smrti vyděsí vidina jakési holčičky v červených šatech, o níž však prozatím nikdo neví a celá věc je rychle zapomenuta.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hra jako by z oka vypadla jedničce: šedé koridory, tmavé kancelářské budovy, podzemní garáže. Skoro by se chtělo zívnout, jenže podobné myšlenky rychle zažene setkání s první novou zbraní: granátometem, rychle za sebou vysílajícím rázové vlny, které nepřátele odhodí pokaždé na jinou stranu. V pozdější části hry se vám do rukou dostane také Advanced Rifle, lišící se od klasické pušky přítomnosti infračerveného zaměřováčku. Atmosféru kromě řevu vašich kolegů do vysílačky dále umocní první setkání s nepřáteli Nightcrawlers, kteří představují jakousi mutaci Replicants z jedničky s přidanou schopností lepit se na strop.

zdroj: Archiv


F.E.A.R. Perseus Mandate gameplay video

Také v multiplayeru se podíváte do podobně fádních lokací, snad jen s tím rozdílem, že komplexy budov budou mít většinou několik pater. Ve více hráčích budete moci konečně využít rotačního kulometu (přítomného zatím pouze v singleplayeru Extraction Point) a několika nových předmětů, z nichž zřejmě nejčastěji sáhnete po automatické střílně AP5. Perseus Mandate jinak nebude vyžadovat původní hru a zřejmě proto na vašem disku zabere celých 7.5GB, podle všeho nepříliš adekvátních stejně laděnému obsahu hry. S verdiktem ale musíme počkat do 6. listopadu, kdy hra vyjde pro PC jako samostatný datadisk a zároveň v rámci F.E.A.R. Files (vč. přídavku Extraction Point) pro X360.

Více se o hře dozvíte z našich dřívějších článků.
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články