Prey 2

Prey 2

Články

15 očekávaných her, které si nikdy nezahrajeme

Na každou vydanou hru připadá hned několik zrušených a ani o nich nevíme. V útrobách velkých studií se do fáze prototypu dostane dlouhá řada titulů, jen aby se ukázalo, že nefungují a vývojáři se můžou začít soustředit na jiný pokus. Už méně často se stává, že dojde k veřejnému oznámení takového prototypu, na který se začneme těšit, aby pak přišla rána shůry a nám zůstaly jen oči pro pláč. Zavzpomínejme společně na několik takových velmi očekávaných her, kterých se (s největší pravděpodobností) nikdy nedočkáme.

Studio Human Head, tvůrci Rune II a první Prey, bylo zrušeno

Podobná situace se nevidí příliš často. Human Head Studios teprve předevčírem vydalo svou dlouho očekávanou akci Rune II, aby následně zničehonic bez viditelných náznaků zavřelo krám. V minulosti došlo k něčemu podobnému třeba se studiem Team Bondi, které nepřežilo vývoj L.A. Noire. V případě Human Head Studios ale nejde o takovou tragédii. V článku se dočtete, proč.

GamesPlay – hrajeme hororovou akci Prey

Zpočátku jsme v redakci litovali, že se Bethesda rozhodla nerealizovat původní westernovou sci-fi verzi Prey 2, ale teď jsme naopak rádi, že značku svěřila do rukou tvůrců ze studia Arkane. Vytvořili totiž herně, příběhově i technicky parádní hororovou akci, která nabízí desítky hodin špičkové zábavy. Předvedeme vám to v dalším gamesplayi.

Nový díl herního pořadu Games TV odhaluje pravou tvář Prey

V jakém duchu se nese reboot značky Prey? Jak vám zevrubně předvede obsáhlý díl našeho herního pořadu, radovat by se měli především příznivci druhého System Shocku. Mezi ně se samozřejmě počítá i Lukáš, kterého ale nejenom proto Prey schramstla jako malinu.

Proč dlouho vyvíjené projekty málokdy dopadají dobře

Ještě před rokem snad nikdo nevěřil, že vydání věčně odkládaného The Last Guardian je doslova za rohem. Asi jenom málokdo byl pesimistou kvůli tomu, že by si vydání nepřál - historie však mnohé fanoušky her pesimismu naučila. Snad díky charakteru her samotných existuje celá řada “věčně” vyvíjených či dokonce nikdy nedokončených titulů. Kdo drží v této smutné statistice prim? Realizace jakých famózních vizí se asi už nikdy nedočkáme? Proč dlouho vytvářené hry nedopadají většinou nejlépe?

Prey 2 se možná na letošní E3 dočká velkého návratu

Dnes už možná koncept Prey 2 nevypadá tak úžasně. Kombinace pěkné grafiky, sci-fi a střílečky s prvky parkouru už prostě nepůsobí tak unikátně. Jenže v době představení traileru se psal rok 2011 a hra vypadala na svoji dobu jednoduše skvěle. Jak první hraná ukázka, tak i první CGI trailer (viz níže) zkrátka vzbudily velké ohlasy a zrušením hry si Bethesda u příliš mnoho hráčů zřejmě nepolepšila, letošní E3 by však možná mohla hořké emoce napravit. 

Bleskovky

  • 7. 12. 2016 - Video: 9 minut gameplay záběrů ze hry Prey 2.

  • 13. 6. 2016 - Arkane Studios pracuje na FPS Prey, která se odehrává na vesmírné stanici Talos 1. (+ trailer)

  • 26. 5. 2016 - Stránky prey2.com a prey3.com jsou nyní přesměrovány na nedostupnou stránku facebook.com/prey2. Zdá se, že znovuoznámení Prey 2 je skutečně za dveřmi.

  • 11. 5. 2016 - Spekulace: Na letošní E3 bude odhalen Prey 2 od studia Arkane Austin.

  • 1. 6. 2014 - Spekulace: Prey 2, duchovní nástupce hry System Shock 2, vyjde ve třetím čtvrtletí rou 2016 a nabídne 10-20 hodin zábavy,