Age of Empires III: The WarChiefs dojmy
zdroj: tisková zpráva

Age of Empires III: The WarChiefs dojmy

12. 8. 2006 22:22 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Přiblížení nových způsobů vítězství i jednotek z datadisku.

Strategická série Age of Empires slaví příští rok 10. výročí. Její nejnovější přírůstek vyjde ovšem už letos v říjnu. Konkrétně půjde o datadisk k Age of Empires III, který se jmenuje Warchiefs a obohatí objevitelskou éru v původní hře o možnost zahrát si poprvé rovněž za původní americké obyvatelstvo. O tom, že tu budou kmeny Irokézů a Siouxů jsme už psali. Dalším, nově odhaleným indiánským kmenem mají být Aztékové, mocní, civilizovaní, ale bojovní (podrobnosti o nich nabízí IGN). Ale to zdaleka není vše. Jak uvádí Gamespot, Ensemble Studios si pro vás tentokrát připravila i nové formy vítězství, nové mapy, jednotky a vůbec spoustu zajímavých věcí, které se jinak dotknou i stávajících evropských civilizací.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Co se týče výše zmíněných forem vítězství, jednou z nich bude například revoluce. Tedy když se povede. V zásadě prý to bude totiž risk. Buď získáte všechno, nebo nic. Když zvolíte revoluci, znamená to, že kompletně odříznete své město od okolního světa, veškeré obyvatelstvo se promění v milice a navíc obdržíte i nějaké posily v podobě pancířů, zbraní, ad. Sami už ale nebudete moci produkovat nové občany, ani shromažďovat suroviny. Další cestou k vítězství může být obchodní monopol. V tomto módu budete muset uhájit daná obchodní stanoviště během určené doby.

Jak už bylo naznačeno, dočkáte se také nových jednotek. Budou mezi nimi například špióni, kteří budou pro nepřítele prakticky neviditelní, tudíž budou moci tajně prozkoumávat mapu a nepřátelská území. V základní verzi budou schopni sejmout protivníkovy průzkumníky a žoldáky, na další jednotky si budou smět troufnout až po upgradu na úkladného vraha. Nezanedbatelnou novou jednotkou je "Warchief", který dal datadisku název. Je to vlastně vůdčí jednotka, v jejíž blízkosti získávají ostatní nějakou výhodu. Siouxský Warchief tak třeba zrychlí své kolegy na koních a Aztécký dodá svým bojovníkům extra zkušenosti v zabíjení. A když už je řeč o indiánech, ti budou mít své táborové ohně a tanečníky, kteří svým tancem kolem nich mohou dosáhnout na různé speciální síly a schopnosti. Pokud jde o ty další zajímavé věci, tak je třeba uvést skutečnost, že se tvůrci snaží o zatraktivnění méně využívaných karet, jimiž lze zajistit lecjakou užitečnou věc. Konkrétním příkladem bude karta pro balón. Ten se dříve objevil pouze na chvíli, teď by měl být k dispozici permanentně.
zdroj: GamespotIGN

korgull

Nejnovější články