Dojmy z testování Guild Wars Factions
zdroj: tisková zpráva

Dojmy z testování Guild Wars Factions

24. 1. 2006 16:16 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Během uplynulého víkendu jsme se zúčastnili veřejného betatestu MMORPG Guild Wars Factions a díky tomu jsme mohli prozkoumat nová povolání i lokace.

Assasinova specialita je ostrá dýka v každé ruce a také rychlý útok. Používá skilly k rychlému pohybu, skilly zvyšující jejich šanci vyhnout se útokům a v některých případech také skilly, které mu umožní okamžitě a rychle opustit bitvu. Používá tzv. komba, která musí být aplikovány postupně - je zde například útok, který lze provést až po assasinové úspěšném off-hand výpadu (tj. útoku druhou dýkou). Svým vzhledem pak připomíná ninju z feudálního Japonska a to včetně nerovného obleku či masky přes obličej. Assasinovy schopnosti z něj dělají zbraň, která projde nepřátelskou linií jako nůž máslem. Je přirozeným infiltrátorem, může proběhnout přes těžce obrněné válečníky a zaútočit tak na pouze lehce oblečené kouzelníky a léčitele.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Naproti tomu Ritualisté nejsou určeni pro přímý boj. Specializují se na vyvolávání množství nehybných příšer (spirit) a na podporu či odstraňování nežádoucích účinků některých útoků. Nemohou se tedy vrhat do přímého boje, neboť jsou v něm velmi slabí. Jejich přízraky mohou zůstat ve světě živých maximálně dvě minuty a způsobit trochu té škody, zejména pokud jsou dva. Několik z těchto duchů může mít své schopnosti dočasně vylepšené, ale když se tak stane, je jejich život zkrácen. Ritualisté také mají dovednost okamžitě zničit ty spirity, které vyvolají. Ty se pak rozpadnou a kruh z blesků zraní všechny nepřátele v okolí. Ritualisté disponují i speciálním oživovacím skillem, který (narozdíl od klasického oživování) můžete použít několikrát, avšak za cenu půlky jeho zdraví. Ritualista je svou vizáží podobný šamanovi a bývá oděn do sukně barvy země, nosí roztodivné šperky a komplikovaná tetování.

Nová povolání z Guild Wars Factions jistě budou skvělým oživením již tak propracovaného PvP módu. Vzhled nových postav také naprosto perfektně odpovídá celkovému stylu světa Guild Wars, který v sobě kombinuje prvky středověkého fantasy a lehké japonské anime. Herní svět se jinak změnil tak, že z PvP arény "Tomb of the Primeval Kings" se nyní stala nadmíru obtížná PvE oblast, kde lze najít velmi cenné předměty stejného typu, který jste dosud mohli získat jen v Sorrow's Furnance. Samotná PvP aréna ale nezmizela a byla transformována na arénu s názvem "Heroes´ Ascent". Co se týká termínu vydání, z dříve neurčitého druhého čtvrtletí byl oficiální cestou upřesněn na 31. března, ač některé zdroje hovoří o tom, že se to asi nestihne a že je pravděpodobnější duben-květen. Guild Wars Factions si ode dneška můžete předobjednat z Tiscali GameShopu za 899 Kč.
zdroj: GuildWars.cz/sk, homepage

gw

Nejnovější články