E3 2013 dojmy: Donkey Kong Country: Tropical Freeze
zdroj: tisková zpráva

E3 2013 dojmy: Donkey Kong Country: Tropical Freeze

15. 6. 2013 15:00 | Dojmy z hraní | autor: Pavel Dobrovský |

V redakci všichni vědí, že mám rád opice. Když zrovna nepáchnou v ZOO, tak žijí v džungli, žijí v džungli, žijí v džungli a mají se skvěle. Svědčí o tom série interaktivních dokumentů Donkey Kong Country, ve kterých se ohromná opice s kravatou pohybuje džunglí, džunglí, džunglí, muchluje se s prasaty, skáče do sudů, sbírá banány a dělá spoustu jiné neplechy. Zkrátka je to realistická výpověď o opičím světě.

Za Tropical Freeze stojí studio Retro, které je podepsáno i pod Donkey Kong Country Returns na Wii, a to byla hra, která se prostě dobře hrála. Po osobním ochmatání Tropické frézy je nutné udělat GRUMPYHAAA! a konstatovat, že čistě navazuje na tradici perfektně odladěných skákaček od Nintenda.

Ve chvíli, kdy jsem s ohromnou opicí a jejím synem Diddym skákal po hlavách tučňáků na pobřeží a na moři parkovaly vikingské drakary, jsem se nad sebou zamyslel. Tady jsem, někde mezi třiceti a čtyřiceti lety věku a skáču s opicí a jejím synem s tryskovým batohem po hlavách tučňáků. Pak jsem se podíval na svého spoluhráče a oddychl si. Nejsem v tom sám.

Ukázkové úrovně srší nápady. Na každém kroku něco jezdí, zdvihá se nebo útočí, případně propadáte do tajných místností nebo sbíráte bonusy, a u těch nedostupných přemýšlíte, jak se odrazit od nepřítele nebo Diddyho, abyste splnili úroveň na sto procent.

...

Zcela neobvykle pro celou sérii se v určitých chvílích kamera přepíná z 2D pohledu na 3D a sleduje, jak se Donkey nechává vystřelit ze sudů nad koruny stromů a po cestě sbírá banány a mince. Je to „více toho stejného“, nebo zcela čerstvý vítr? V tuto chvíli by se miska vah přiklonila k druhému, ale nezapomínejme, že šlo o ukázkové úrovně.

Ovládání spoléhá na používání Wiimote i nunčaku a to znamená, že kombinací funkčních tlačítek pro různé aktivity je poměrně hodně. Lidé z Retra je poctivě využívají k různým akcím, včetně ikonického bubnování.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jestli patříte k těm, co mají stejně jako já doma Nintendo WiiU zapadané prachem, musíte být nutně po letošní E3 nadšení ze všech nových titulů, které se objevují. Nintendo platformu vyvádí z kómatu a jestli i kvality ostatních her (viz náš souhrnný článek) budou pokračovat směrem vzhůru, tak si nemusíte každý den večer smutně říkat, že ty peníze jste měli raději utratit za lístky do ZOO.

Nejnovější články