E3 2013 dojmy: Závody The Crew vás provezou celou Amerikou
zdroj: tisková zpráva

E3 2013 dojmy: Závody The Crew vás provezou celou Amerikou

16. 6. 2013 18:00 | Dojmy z hraní | autor: Pavel Dobrovský |

Jednu věc je potřeba vyjasnit si hned na začátku: autoři The Crew jsou maniaci. Pět let pracují na závodní hře, která rekonstruuje celé Spojené státy a cpou do ní horem dolem obsah a zábavu, která částečně přichází z kontinentu Need For Speed a částečně z ostrova Burnout. Výsledkem je splněný sen každého závodního řidiče.

Jde také o hru od týmu zkušených a uznávaných závodních studií. Své síly zde spojily Ivory Tower (částečně lidé zodpovědní za Test Drive: Unlimited) a Reflections (Driver: San Francisco). Ubisoft jim dal peníze a čas na vytvoření adrenalinového zážitku s multiplayerovým tahem na branku.

„Pronásleduj pašeráka a sejmi ho.“ Tak zní naprosto nečekaně zadání mise, kterou jedeme v Miami. Jako zkušený spolujezdec řidiče Miloše jen kibicuju a bavím se tím, jak v aktuální verzi hry nejde přejet chodce. Pouze uskakují, ať už do nich najedete, jak chcete rychle. „Ještě na tom zapracujeme,“ ujišťuje nás jeden z vývojářů. „Ale určitě nechceme ze hry udělat festival krve.“

Mimochodem, přejíždění lidí není vůbec zábavné, když po vás okamžitě nejde policie. A právě takovou hrou The Crew není – jezdíte si dle libosti, obdivujete krajinu i města a moc se nestaráte o poškození. Důležitá je rychlost a výsledky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Mise jsou rozdělené mezi standardní závody v městech a na venkově (časovky, duely, demoliční derby atd.), a na každého čeká solidní dvacetihodinová kampaň, ve které se bude řešit něco závažnějšího, než jak dotlačit auto s prázdnou nádrží k benzínce. I když... Hmmm...! Bude se řešit... souboj automobilových gangů! Dokážete je vyštípat ze všech regionů?

Odměnou za vítězství budou peníze na nové komponenty (pro sběratele čísel: upravovat a vylepšovat půjde devatenáct částí) a samozřejmě zlepšování řidičských schopností, které budou zapotřebí v kooperativním multiplayeru. Stejně jako kampaň se bude odehrávat v celých Spojených státech.

Od New Yorku až po Los Angeles – to je plocha, kterou se v The Crew budete valit jako nezadržitelný borec závodního světa. Krajina a města jsou převedená do hry v takovém měřítku, aby co nejvíc odpovídala realitě. Jen samotná jízda ze západního pobřeží na východní zabere hodinu a půl času (ve skutečnosti je rekord 31 hodin). Nejzajímavější a potenciálně přitažlivý i pro ty, kteří se chtějí jen kochat, je slib skutečně otevřeného světa bez neviditelných zdí nebo dalších umělých překážek.

...

Nebude to nudná jízda, do hry je umístěno přes tisíc ikonických míst z celé Ameriky a neustále budete potkávat další hráče nebo zahajovat menší závody. Když budete mít odvahu, můžete zkusit závod napříč celým kontinentem, což je něco, co při rovnosti a délce amerických dálnic vyvolává mžitky nadšení před očima.

Ubisoft je s heslem „můžete hrát proti počítači, ale třeba tam bude skutečný hráč“ už otravný. Pochopili jsme, drahý Ubisofte, že od teď budeš dělat hry, které v sobě budou v rámci kampaně kombinovat single a multi hraní, tak už si své PR lidi nauč jinou větu. Třeba: už nikdy nepoužijeme slovo „revoluční,“ když budeme mluvit o svých hrách!

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V The Crew to vypadá tak, že se prostě sunete po ulici a kolem vás jezdí ostatní hráči. V určitých zónách se spouští závody a překvapivá je u nich rychlost, s jakou se inicializují. Jakmile se v závodě sejde určitý počet aut, zamkne je engine do vlastní instance, aby se jim do cesty nepletli jiní hráči.

Nejnovější články