Halo televize a drobná ochutnávka Master Chief kolekce
zdroj: tisková zpráva

Halo televize a drobná ochutnávka Master Chief kolekce

23. 8. 2014 11:15 | Dojmy z hraní | autor: Vincent Olejník |

Halo univerzum má ve Spojených státech prominentní postavení a Microsoft k němu s tímto vědomím přistupuje. Proto mě nijak nepřekvapilo, když výkonná producentka Halo zahájila prezentaci na letošním Gamescomu představením zcela nového produktu, který nás všechny jistě zajímá víc, než nějaké záhadné Halo 5: Guardians. Oním produktem je Halo Channel.

Bohužel po dvaceti minutách vydatného PR ševelení jsem měla dost nepříjemný pocit déjà vu. Připadalo mi, že se znovu dívám na první odhalení Xbox One z loňského května. Ano, na tu akci, ze které si ještě dva měsíce utahoval celý internet sloganem „TV, TV, TV!“. Ono se ale asi nic jiného u představování Halo Channel čekat nedalo.

Kiki Wolfkill předeslala, že vlastně chtěli udělat něco jako televizní program, který by obsahoval pouze a jen Halo, ať už půjde o živé záznamy z hraní skrze nově dohodnuté partnerství s Twitch TV, seriály již vypuštěné (Forward Unto Dawn), seriály chystané, encyklopedie, přehledy, novinky a samozřejmě v případě konzolí i rychlý přístup ke hrám samotným. Ono „v případě konzolí“ není samoúčelné – Halo Channel bude k dispozici na všech zařízeních s Windows Store, takže i PC a Windows Phone.

zdroj: Vlastní

Nutno podotknout, že například demonstrace provázanosti jednotlivých komponent vypadala opravdu pěkně a plynule. Na pozadí pozastaveného seriálu se objevovaly stránky Halo encyklopedie přibližující jednotlivé postavy na scéně, přidružené události a další informace. Z technického hlediska je to hezké a zajímavé, ale jak vše zapůsobí na Evropu, která není fenoménem Halo tak zasažena (podíl prodaných kopií Halo 4 činí 5,6 milionů v USA vůči 1,8 milionu v Evropě), to netuším. Alespoň jsem byla ujištěna, že Halo Channel bude vypuštěn globálně bez jakýchkoliv regionálních omezení – tedy i u nás.

Bohužel jen menší část prezentace tak zbyla na vlastní Halo: The Master Chief Collection. Ta sestává z HD remaku Halo: Combat Evolved Anniversary, remaku Halo 2, Halo 3, Halo 4 a klíče do multiplayerové bety Halo 5: Guardians. Stojí za připomenutí, že Halo 2 letos slaví desetileté výročí, u této příležitosti se mu dostalo stejné péče, jako prvnímu dílu v roce 2011. Můžete se tedy těšit na plnohodnotný HD remake této klasiky.

Pokud by se vám ale zastesklo po nějakém tom retru, můžete si během hry libovolně přepínat mezi oběma enginy, na kterých předělávka Halo 2 běží. Nejsem si sice jistá, kolik hráčů si bude nadšeně přepínat Halo do deset let staré grafiky, nicméně jisté kouzlo pro fajnšmekry to samozřejmě má. Hratelnost a herní mechanismy přitom zůstaly zcela stejné, takže se nemusíte bát, že by vám remake zničil příjemnou zábavu.

zdroj: Archiv

Všechny díly navíc dostanete s již plně odemčeným obsahem, což je dobrá zpráva, protože odemykat všechny mapy a možnosti ve všech dílech by vydalo na pěkných pár zimních večerů. Aby vám tvůrci také co nejvíce usnadnili orientaci v bohaté nabídce, budete mít k dispozici „playlisty“ map roztříděné podle různých zaměření. Baví-li vás tedy třeba mise s Warthog vozítkem, najdete je všechny hezky pohromadě.

Halo: The Master Chief Collection je samozřejmě exkluzivním titulem pro Xbox One, poběží v oblíbené kombinaci 60 FPS/1080p a k dostání by měla být v listopadu. O Halo 5: Guardians nepadlo bohužel ani slovo a celá prezentace tak evokovala známé momenty, kdy Microsoft nadšeně prezentuje něco, co je sice pro lidi fajn, ale opravdu je zajímá něco trochu jiného.

Nejnovější články