Jednohubka Titan Souls v sobě kombinuje obtížnost Dark Souls
zdroj: tisková zpráva

Jednohubka Titan Souls v sobě kombinuje obtížnost Dark Souls

2. 1. 2014 19:00 | Dojmy z hraní | autor: Ladislav Loukota |

Abych navázal na titulek, ukrývá v sobě hra i poetiku Shadow of the Colossus. Tenhle nezávislý kraťas, vzniklý při rychlovývojářské soutěži Ludum Dare 28 s tématikou "You Only Have One", totiž na minimální ploše plní tematické mantinely soutěže – jediný život i jedinou zbraň – a to z něj činí bestiálně náročnou zábavu.

Uvnitř čeká čtveřice titánů/bossů, naoko otevřený svět, stylová pixelartová grafika, permadeath a nulová zápletka. To vše činí z Titan Souls po čertech dílo tajemné, jako zároveň i frustrující. Stačí jediná chybička, jedený hitpoint vašeho avatara je v pánu a následuje start zase od úplného počátku. Jediný šíp má sice vlastnosti bumerangu, přesto cílí Titan Souls především na ty, kteří si ve hrách pořád stěžují na malou obtížnost.

Původní soutěžní příspěvek najdete zde, tady pak můžete hru zdarma sosnout. Titan Souls je přitom dílem pouze tříčlenného týmu, který soutěží s desítkami dalších podobných rychloher – gurmáni mezi vámi mohou další soutěžící nacházet zde.

Na Titan Souls jste mohli narazit už během (před)vánoční pauzy, kdy na ní rovněž vehementně upozornil web Rock, Paper, Shotgun, pokud jste se však tou dobou pouze cpali chlebíčky, rozhodně má smysl mu věnovat opožděnou pozornost. Ludum Dare sice může působit jako kratochvíle několika hipsterů, má však tu příjemnou vlastnost, že její vítězné tituly se poměrně časem dodatečně stávají plnohodnotnými hrami a nikoliv jen herním ekvivalentem povídky.

Nejnovější články