Nintendo chystá pro Wii U a 3DS spoustu zajímavých her, které jsme si zahráli
zdroj: tisková zpráva

Nintendo chystá pro Wii U a 3DS spoustu zajímavých her, které jsme si zahráli

18. 7. 2015 12:57 | Dojmy z hraní | autor: Adam Homola |

Nintendo na letošní E3 nechybělo, ale Petr, Miloš a Kuba se v Los Angeles nemohli rozkrájet a zahrát si úplně všechno. Proto dělá Nintendo už několik let evropskou akci Post E3 Tour, kde si mohou novináři z celé Evropy chystané hry v klidu vyzkoušet. Letos padl los na polské Katovice, kde jsme si zahráli všechno od Maria a Metroidu přes Skylanders až po nový Star Fox. Pojďme se tedy na chystanou plejádu her od japonského vydavatele podívat.

Metroid Prime: Federation Force

Nový Metroid Prime sice od určité skupiny fanoušků nesklízí zrovna nadšené ovace, ale víte co se říká: nesuď dne před večerem. A nemohu soudit ani já, protože v Katovicích jsme se k plnohodnotnému Federation Force vůbec nedostali. Namísto toho jsme si mohli vyzkoušet multiplayerový mód Blast Ball, který by měl v plné hře sloužit jako oddechovka od hlavní příběhové kampaně.

Blast Ball není nic jiného než multiplayerová přetahovaná o míč. Na začátku zápasu se objeví uprostřed arény, na jejíchž stranách proti sobě stojí dva týmy o třech hráčích. Cíl je prostý - dostřílet míč do nepřátelské brány. Mezitím sbíráte power upy, střílíte do nepřátel a snažíte se natlakovat zbraň na největší útok tak, abyste vystřelili v ten pravý moment. Jednoduchý koncept, použitelné ovládání a s dobrými spoluhráči vlastně docela dobrá, byť jednoduchá zábava.

Metroid Prime: Federation Force vyjde v roce 2016.

Mario Tennis: Ultra Smash

Mario Tennis je série, která se na Nintendu 64 objevila téměř přesně před 15 lety. Od té doby se podívala na několik dalších platforem a její nejnovější verze nemine ani konzoli Wii U. Pod názvem Mario Tennis: Ultra Smash hra vedle klasické hratelnosti, na které není potřeba nic moc měnit, nabídne několik menších novinek a inovací v rámci série.

Především jde o možnost sebrat během zápasu houbičku, díky které se vaše postava zvětší a najednou máte na své polovině kurtu obrovskou výhodu. Do hry přibyla možnost používat techniku Jumpshot, s jejíž pomocí můžete produkovat střely s takovou vervou, že bude mít co dělat, aby vám míč zase vrátil. Mario Tennis je definicí titulu, který vás asi nijak zvlášť nepřekvapí, ale minimálně v lokálním multiplayeru jde pořád o slušnou zábavu.

Mario Tennis: Ultra Smash vyjde letos před Vánoci.

Skylanders: SuperChargers

Jedné z dojných krav Activisionu se na platformách Nintenda daří, ostatně nadcházející Skylanders: SuperChargers nevyjde jen na Wii U a 3DS, ale také na Wii. SuperChargers přitom nepůsobí jako další obyčejné pokračování. Vývojáři do hry přidávají víc než jen nové postavy. Do hry přibude fungl nová věc: vozidla. A samozřejmě nejen coby hratelný prvek, ale také ve formě figurek, které můžete dát na portál.

Na portálu můžete mít jednu postavičku a jedno vozidlo dle vašeho výběru. To pak ovlivní jestli poletíte vzduchem, pojedete po silnici nebo si to dáte na nějakém člunu po vodě. Lety osvědčená hratelnost tak v nových Skylanders dostává novou patinu v podobě závodních pasáží a puzzlů spojených s rychlým pohybem ve vozech. Nové hratelnosti se tady přizpůsobují i úrovně. Po technické stránce nedělají Wii U vůbec ostudu a i když byla na hru jedna z největších front, koukalo se na ni pěkně.

Skylanders: SuperChargers vyjdou 25. září 2015.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Další velká handheldová Zelda jde tentokrát trochu jiným směrem. Namísto jednoho Linka povolali vývojáři do zbraně rovnou tři. Každého v jiné róbě, a každého s jinou zbraní. Celou pointou nové Zeldy je totiž kooperativní multiplayer o třech hráčích. Společně s kamarády bojujete, skáčete, řešíte puzzly a někdy taky umíráte. Hra podporuje lokální i online multiplayer a pokud nemáte kamarády, můžete se spolehnout na spolupráci s AI.

Při hraní s Pavlem a zahraniční kolegyní jsme rychle zjistili, jak důležitá je komunikace mezi hráči. My na sebe mohli jen pokřikovat, ale pokud budete hrát online, máte v podstatě stejné, jen trochu nedokonalé možnosti. Na spodní obrazovce 3DS lze vyvolat menu několika přednastavených hlášek, a když potřebujete všechny přivolat k sobě, jednoduše ťuknete na příslušnou ikonu.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes vyjde letos na podzim.

Star Fox Zero

Od vydání posledního opravdu nového Star Foxu uplynula už hezká řádka let, ale teď mají fanoušci co vyhlížet. V Katovicích jsme si zahráli novinku Star Fox Zero, kterou vyvíjí PlatinumGames, a i když z tak krátkého dema těžko soudit kvality finální hry, minimálně víme, že se vrátí všichni staří známí.

Star Fox Zero vyjde letos před Vánoci.

Super Mario Maker

Napůl hra, napůl nástroj. Tak by se dal Super Mario Maker popsat asi nejlépe. Jednoduše si můžete zahrát na Šigeru Mijamota a navrhovat vlastní máriovské úrovně. Ty lze nejen sdílet s online komunitou, ale také si z internetu stahovat cizí, a mít tak téměř neomezený přísun nového obsahu.

Super Mario Maker vyjde 11 září 2015.

Mario and Luigi: Paper Jam

Akční RPG, které svým jádrem může připomínat hardcore JRPG hry, je spíše jejich zábavným destilátem. V Mario and Luigi: Paper Jam ovládáte klasického Maria, jeho papírovou verzi a Luigiho na cestě prostředím, ve kterém musíte chytře využívat obou světů. Jak klasického 3D, tak papírového 2D.

Mario and Luigi: Paper Jam vyjde na jaře 2016.

Nejnovější články