Nintendo na Gamescomu: zahráli jsme si Super Mario Party, Pokémony i Super Smash Bros. Ultimate
zdroj: tisková zpráva

Nintendo na Gamescomu: zahráli jsme si Super Mario Party, Pokémony i Super Smash Bros. Ultimate

27. 8. 2018 17:30 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Na Gamescomu nemohlo chybět ani Nintendo, které si s sebou z Japonska přivezlo hned několik titulů v čele se Super Smash Bros. Ultimate, asi největší exkluzivitou na Switch letošního roku. Bojovka s možná až příliš velkým počtem hrdinů ale nebyla na stánku Nintenda tím jediným žádaným artiklem.

Pokémon Let’s Go, Pikachu! / Eevee!

Šárka: Demo Pokémon Let's Go Eevee bylo kratinké a jeho hlavní tahák ovládání v podobě Pokéballu trochu narušoval fakt, že ho měli kvůli krádežím přidrátovaný ke konzoli. Jeho prostřední tlačítko slouží jako páčka na pohyb a výběr položek v menu, Pokémoni se chytají stejně jako v mobilním Pokémon Go, jen místo matlání po displeji můžete díky Pokéballu simulovat hod. Souboje probíhají úplně klasicky, tam snad ani není co měnit, takže jsem si chytila samičku Pikaču a bylo po všem.

Super Mario Party

Adam: Párty hra, která je pro Gamescom vděčná co do délky miniher, ale už ne co do formy. U Super Mario Party by to chtělo mít buď malé děti, nebo spoustu alkoholu. Samy o sobě jsou totiž minihry příliš triviální, a tak například závod na sudech byl jenom o správně nakloněném Joy-Conu a občasnému vyhýbání se trávě. Jedete pořád dopředu, mírně zatáčíte a snažíte se být první. Jednoduché jak facka a tak akorát krátké, aby to nezačalo nudit ani dospělého.

Šárka: Miniher jsme si v demu vyzkoušeli asi šest a musím říct, že bych je teď už z hlavy ani nedala dohromady všechny. V plné verzi jich bude na osmdesát nových. Nejvíc mi utkvěl závod se šlapáním na tříkolce, protože musíte s Joy-Conem kroutit dost bizarním způsobem, který mi vůbec neseděl, ani když jsem se ho snažila odkoukat od pána u vedlejšího Switche.

zdroj: Vlastní

Adam: V minihře s restováním masa zase Joy-Conem napodobujete pohyb, jakým na pánvi otáčíte palačinky vyhozením, jen s tím rozdílem, že tady se snažíte orestovat kostku masa ze všech stran. To mi popravdě moc nešlo a maso pořád lítalo z pánve ven. Jen bych rád podotknul, že otáčení palačinek na pánvi pohazováním ve skutečnosti umím! Všechno je to ale jenom o grifu a tréninku s Joy-Conem.

Šárka: Ty aby ses taky hned něčím nechlubil! Ale dokážu si představit, že Super Mario Party rozeštvává celé rodiny podobným způsobem jako třeba Mario Kart, stačí obléct extrémní soutěživost do roztomilého kabátku. I když mi nepřipadá moc pravděpodobné, že bych někdy sebrala tři kamarády a reálně jsme takhle trávili večer.

Adam: Příjemně mě potěšil chytrý nápad s interaktivním náhledem minihry a jejího ovládání během loadingu. V podstatě jsme si tak mohli nadcházející minihru vždycky nanečisto vyzkoušet, seznámit se s ovládáním, načež loading skončil a my jsme se do toho pustili naostro. Příjemný a užitečný detail.

Super Smash Bros. Ultimate

Adam: Přiznávám, že popisovat něco jako Super Smash Bros. Ultimate pro mě není zrovna jednoduché. Sérii znám jenom z vyprávění a doteď mám v hlavě nekonečně dlouhou prezentaci hry z letošní E3, kde nám do hlavy vtloukly především fakt, že ve hře budou úplně všichni bojovníci, kteří kdy doposud v nějakém Super Smash Bros. byli.

Šárka: To mi povídej, letošní Nintendo E3 prezentace byla krystalický trolling. Super Smash Bros. jsem na Gamescomu hrála úplně poprvé a během čtvrt hodiny člověk těžko rozklíčuje takhle komplexní hru s desítkami hrdinů a map. Takže jsem se párkrát přistihla u taktiky intenzivního mačkání náhodných tlačítek.

Adam: Základní ovládání mi sice přešlo do ruky rychle, ale na nějaké finty a parádičky nebyl čas. Navíc čím víc hráčů jsme na obrazovce měli, tím méně se v tom všem šlo vyznat. Za to ale nemůže vizuální design hry, nýbrž naše (nebo minimálně moje) nezkušenost a absence času. Každopádně slovům Nintenda o „největším crossoveru v herní historii“ nemám důvod nevěřit. Tuším, že přes sedmdesát hratelných unikátních postav udělá z SSBU jednu z obsahově největších bojovek vůbec. V prosinci tak na Switchi o akci nouze nebude.

zdroj: Archiv

Šárka: Kde jinde se ti stane, že Ridley shazuje Kirbyho z jedoucího vlaku, zatímco ten po něm plive Linka a zpovzdálí se jim směje paní cvičitelka z WiiFit. Tipuju, že nikde. Situace na obrazovce byla občas nepřehledná i ve třech hráčích, takže si netroufám tvrdit, jestli bude ten chaos zvladatelný při maximálních osmi. Asi to není úplně můj šálek bojovky, ale chápu, že hardcore fanoušci Nintenda jim za tohle utrhají ruce.

Adam: No, hodně bych se divil, kdyby se ti tohle stalo někde jinde. Super Smash Bros. Ultimate bude velká věc, jen nevím, jak moc velká bude u nás. Redakční zápasy mezi psaním článků bych si v tom představit dokázal, ale osobně v posledních měsících roku sáhnu na Switchi raději po Dark Souls, Starlink: Battle for Atlas a možná se konečně dostanu i k tomu Octopath Traveler. Nouze o kvalitní hry do MHD tak nebude.

zdroj: Archiv

Nejnovější články