Seznamte se s kopírkou Warcraftu III, strategií A Year of Rain
zdroj: tisková zpráva

Seznamte se s kopírkou Warcraftu III, strategií A Year of Rain

4. 10. 2019 15:50 | Dojmy z hraní | autor: Václav Pecháček |

Strategie A Year of Rain je jednou z her, které jsem si zahrál na letošním Gamescomu, ale neudělaly na mě dostatečný dojem na to, abych o nich napsal článek. Abych byl férový, tahle RTS k tomu ani moc nedostala příležitost, protože vývojáři z Daedalicu nám na hraní poskytli jen minimum času. Proto teď milerád vítám oznámení data vydání, trailer a všechno ostatní, poněvadž vám při té příležitosti aspoň můžu svoje myšlenky krátce prezentovat.

Tak tedy, v rychlosti: A Year of Rain je z mé zkušenosti v podstatě kopírka Warcraftu III, ovšem na dnešní dobu překvapivě ošklivá – skoro jako by vývojáři chtěli co nejpřesněji zdokumentovat i grafiku svého nesmrtelného vzoru. Warcraft tady připomíná úplně všechno – barevné schéma, uživatelské rozhraní, dokonce i frakce: síly lidského království, divoké přírody a odpudivých nemrtvých.

Veledílo od Blizzardu okamžitě evokují i mapy, kde stavíte svou základničku, vyrážíte vstříc dobrodružství s několika pěšáky vedenými mocným hrdinou, který umí používat řadu schopností, kromě nepřátel kosíte i neutrální moby, za což dostanete nejrůznější odměny…

zdroj: Archiv

Na Gamescomu mi to přišlo v podstatě jako spirituální následovník jedna ku jedné i vzhledem k faktu, že jsem na jednoho z kolegů novinářů jen tak z legrace zkusil osvědčený tower rush a během chviličky ho zničil. Nebyl z toho, chudák, moc nadšený, ale to už nás stejně netrpěliví vývojáři vyháněli ze dveří.

Zní to, jako že si stěžuju, ale ona taková podobnost nakonec nemusí být vůbec na škodu. Warcraft je super, tak proč si ho neužít v trošku jiném hávu? Pro autory je ovšem možná trochu nemilé, že se ještě na letošní rok chystá vydání Warcraft III: Reforged, zatímco oni teprve 6. listopadu vstoupí na Steamu do early accessu.

Samozřejmě mají v rukávu i pár es, kterými chtějí zaujmout nerozhodnuté fanoušky. Tím největším žolíkem je nejspíš skutečnost, že celá hra je od počátku navržená se zaměřením na kooperaci. Příběhovou kampaň tak můžete projít ve dvou s kamarádem tak, že každý z vás ovládá jednoho z páru hlavních hrdinů, což by mohl být docela neotřelý způsob, jak si užít klasickou RTS.

Zajímavě zní i unikátní mód jménem „Against All Odds“. V něm se postaví dva hráči ovládající jenom hrdiny dvěma hráčům ovládajícím celé armády. Těžko říct, jak bude taková asymetrie fungovat, ale jen to podporuje dojem, že A Year of Rain vsází všechno na dvoučlennou kooperaci.

Zda se taková sázka vyplatí, to nám napoví už early access. Anebo, pokud jste obzvlášť netrpěliví, můžete skrz následující odkaz zkusit proniknout do probíhající uzavřené bety.

Nejnovější články