Terminator 3: War of the Machines obrázky
zdroj: tisková zpráva

Terminator 3: War of the Machines obrázky

19. 6. 2003 16:16 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Začátkem července se své slavnostní premiéry dočká film Terminator 3: Rise of the Machines s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli, na jehož motivy vzniká i sci-fi FPS Terminator 3: War of the Machines pro PC.

Ta bude sice primárně zaměřena na online multiplayer, ale nabídne též singleplayerovou kampaň o deseti misích. Jak jsme se již dříve zmiňovali, ve hře se spolu utkají dvě strany - lidé (Tech Com) a stroje (Skynet), u obou bude na výběr ze čtyř herních tříd.

Za lidstvo se můžete postavit coby voják, těžkooděnec, scout nebo inženýr; třídy pro Skynet budou T-900, Infiltrator, Flier Killer (FK) a Hunter Killer (HK). Například takový T-900 Endoskeleton se má vyznačovat perfektními pozorovacími schopnostmi, lehce odhalí i zakamuflovaného protivníka. Na druhou stranu nedokáže sám sebe při poškození uzdravit (opravit), jako to mohou dělat lidé. V singleplayerovém boji se ujmete Arnieho role Terminatora a jak bude celá hra vypadat, můžete omrknout na šestici prvních dosud vydaných obrázků ve vysokém rozlišení:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Ohledně zbraní máme dohromady očekávat 16 skutečných i futuristických kousků, objevit by se tak měly například M4A1, Desert Eagle nebo X-29, z těch více sci-fi pak plasmové pušky a děla. Lidé budou moci usednout i do vozidel, rozdělených do čtyř základních tříd dle druhu použití. Naopak vzdušný prostor má zcela náležet Skynetu, což tedy znamená, že jako příslušník Tech Comu si ve hře nezalétáte, ale na druhou stranu dostanete k použití řadu prostředků na likvidaci létajících FK.

Pro multiplayer, který bude stěžejní částí hry, se plánuji tři mody a to jmenovitě Domination, Mission Mode a Team Deathmatch. Celkem je připravováno deset rozlehlých map, kopírujících lokace z filmu (ulice Los Angeles, základny Tech Comu i Skynetu, zničené dálnice, zříceniny továrních budov, přístav). Do hry přes internet se bude moci zapojit až 32 lidí. Co se týče editačních nástrojů, jejich vydání tvůrci z maďarských Clevers Games (autoři Screamer 4x4) neplánují. Terminator 3: War of the Machines (neplést s ryze konzolovým počinem Rise of the Machines) by měl být dokončen ještě na podzim letošního roku.
zdroj: GameSpy, HomeLan, PR

kate

Nejnovější články