TEST - Spider-Man Friend or Foe demo
zdroj: tisková zpráva

TEST - Spider-Man Friend or Foe demo

24. 9. 2007 21:21 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

My se těch pavučin snad nikdy nezbavíme. Tentokrát se však nejedná o hru na motivy filmu, nýbrž jen o inspirovanou hopsačku.

My se těch pavučin snad nikdy nezbavíme. Připravovaný další díl herního Spidermana se totiž ukazuje v demu jak pro Xbox 360, tak i na PC (lokální download, 217 MB, mirrory. Tentokrát se ale nejedná o dobrodružství na motivy filmové série, nýbrž pouze o volně inspirovanou hopsačku říznutou bojovkou. K velkému údivu neovládáte pouze neohroženého nadsamce s lepkavými dlaněmi, ale také jeho kamarádíčky z druhé strany zákona. Již ze začátku se tak v demu nabízí ušatý Green Goblin a nevycválaný Venom. Pokud v průběhu plné hry porazíte další desítku komiksových antihrdinů, každý z nich se k vám rázem přidá jako další hratelná postava.

Mezi těmito kamarádíčky se můžete libovolně přepínat, což se po každém zabití děje také samočinně. Ovšem na střechách New Yorku, Tokia, v Nepálu a nebo v Transylvánii se občas povalují barevné orby, které nejen znovu prodlouží čáru života, ale hlavně obdaří aktuální postavičku silnými powerupy, jako je např. dočasná nezranitelnost a nebo mega silný útok. Ten se jistě šikne, protože základní úder pěstičkou je bez řetězení komb poměrně málo účinný. V kombinaci s výskokem a složitějšími tlačítkovými eskapádami se jeho síla v mnohých akrobatických útocích notně vylepší.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ryze standardní náplň tedy spočívá ve stálých bojích s robotickým šmejdem, sbírání orbů skrze zničitelné bedny a kontejnery, a v možnosti změny charakteru. Nic nového pod sluncem, řeknete si a máte plnou pravdu. Naštěstí z průměru Spideyho vytahuje kooperativní multiplayer jak na jedné nerozdělené obrazovce, tak i přes internet, v obou případech vždy pro dva hráče. Pěkné je, že pomocník může naskočit prakticky kdykoli do již rozehrané partie a také si může na rozdíl od kolegy pavouka svobodně navolit svoji postavu. Navíc má být k dispozici i protiváha v podobě naopak kompetitivních bitek živých hráčů proti sobě.

A hrát můžete opravdu s kýmkoli, protože ovládání je velice jednoduché a pro většinu postav prakticky shodné. Tedy až na speciální schopnost každého paňáci, kdy pavoukovec jediný disponuje fikaným použitím svého lepkavého vlákna, zatímco třeba goblin kolem sebe rozvíří elektrickou bouři. Pokud se s vervou pustíte do protivníka, je vám jako bonbónek dovolena jeho spektakulární dodělávka, tedy pokud rychle stisknete to správné tlačítko.

Provedení je dle očekávání velice úsporné, grafika je jednoduchá a prostředí jakbysmet. Styl hry totiž více odpovídá své komiksové předloze, než reálnému provedení lokací, což potvrzují i humorné hlášky a časté konfrontace původně nepřátel, kteří nyní musí táhnout za jeden provaz. Nic než odlehčenou a přímočarou akční hru pro malé i velké asi od nového Spidermana nemůžeme očekávat, ovšem dle dema to na nějaký veliký komiksový zázrak nevypadá. Kromě zmíněných platforem se do pavoučích kokonů před Vánocemi obléknou ještě Nintendo Wii a DS, ale také Playstation 2 a PSP. Na Playstation 3 se tentokrát nedostane.
zdroj: vlastní

michal_jonas

Nejnovější články