American Truck Simulator: New Mexico - recenze
7/10
zdroj: tisková zpráva

American Truck Simulator: New Mexico - recenze

Vývojář:
Platformy:
Detail hry

13. 12. 2017 19:00 | Recenze | autor: Pavel Válek |

Stalo se to již tradicí, že se na konci každého roku dočkáváme rozšíření pro jeden ze dvou velkých projektů SCS Software. Letos je pro nás však připraven speciální dárek v podobě rozšíření pro každou z obou her (American Truck Simulator, Euro Truck Simulator 2) a jako první přišel na řadu mladší bratříček ze země neomezených možností a jeho Nové Mexiko.

Jak již ostřílení kamioňáci ví, nové rozšíření opět přináší další města k prozkoumání, pamětihodnosti k pokochání unaveného oka a hlavně tisíce kilometrů nových cest na projetí. Z nových scenérií vás čekají opět hlavně pouště – přeci jen jsme stále na jihu Ameriky.

Sever Nového Mexika je ale takové malé vysvobození. Nacházejí se zde zalesněné a hornaté oblasti, kam se vyplatí zvážit cestu pokaždé, když už vám drhnutí písku mezi zuby začne lézt na nervy. Není to jen ale o pěkném výhledu - horské cesty jsou užší než kdejaká dálnice a zvláště v nočních hodinách mohou být prudké zatáčky výzvou i pro zkušenější řidiče.

Poctivá práce

Co už je u série Truck Simulator běžná věc, je kvalita s jakou je zpracované okolí a ani v Novém Mexiku tomu není jinak. Nezáleží, zda se zrovna nacházíte uprostřed pouště, jestli projíždíte jedním ze čtrnácti nových měst nebo se snažíte vyznat ve spleti odboček na dálnici. Okolní prostředí vás naprosto skvěle vtáhne do hry a namísto nudné reality se naplno ponoříte do role řidiče kamionu.

Je velice potěšující vidět, že je stejný smysl pro detail aplikován nejen na hlavní díly série, ale také i na jednotlivá rozšíření. Nemusíte se tak bát, že při přejetí hranic mezi jednotlivými státy poznáte pokles v kvalitě textur nebo na vás budou čekat jen prázdné pláně po obou stranách cesty.

Hráči, kteří ATS přehlíželi právě kvůli malé mapě v původní verzi, mají s aktuálním rozšířením konečně dostatek prostoru, aby je jednotlivé státy neomrzely příliš brzo. Mapě Evropy z ETS se sice stále jihovýchod USA svojí rozlohou nevyrovná, ale i tak se jedná o dostatečně velké hřiště, na kterém si užijete zábavy více než dostatek.

zdroj: Vlastní

Pokračujte rovně

Ti z vás, kteří očekávali, že s novým rozšířením přijde nějaká radikální změna vozového parku nebo snad dostupných zakázek, se ale dočkají zklamání. Stejně jako v předchozích rozšířeních je tohle prostě a jen nová mapa a veškeré další změny jsou součástí updatů základní hry. Asi už jste si na tento styl navykli, ale stejně musím varovat ty, kteří by si chtěli Nové Mexiko koupit s tím, že očekávají nové způsoby toho, jak se zabavit.

Jediná závažnější výtka, která mě v případě New Mexiko napadá, je sice v kontextu celé hry stále jen malicherností, ale do budoucna by mohla pro spoustu lidí znamenat důvod, proč by s pořízením dalších rozšíření nespěchali. Geografii USA sice vývojáři změnit nemohou, takže si státy na jihu Ameriky budou stále velice podobné, ale co změnit mohou, je pořadí jejich přidávání do hry. Stejně jako byla Skandinávie obrovským oživením mapy v ETS, by mohly být severněji položené státy USA oživením pro mapu ATS. I nejlépe zpracovaný stát se totiž začne postupem času přejídat, když bude do velké části vypadat stejně jako ten předchozí.

Tímto samozřejmě New Mexiko neoznačuji za odfláknutou práci, spíše bych jako další rozšíření rád viděl státy Oregon a Washington, než abychom pokračovali v cestě na východ do Texasu. Myslím si, že nejsem jediný, kdo by toto oživení uvítal.

Sečteno a podtrženo je New Mexiko přesně to, co jsme od nového přírůstku do rodiny Truck Simulátorů očekávali. Neschovává si sice žádná esa v rukávu, ale to, co nabízí, je velice kvalitní a do detailu zpracované rozšíření do už tak povedené hry. 

Vývojář:
Platformy:
Detail hry

Verdikt:

Ostřílení kamioňáci již cesty Nového Mexika brázdí nějakou dobu, takže ti mé doporučení nepotřebují. Pokud ale váháte, zda se k nim přidat a chcete ujištění, že za své peníze dostanete adekvátní porci zábavy, není důvod váhat dál. New Mexiko je stále ta stará dobrá hra, tentokrát ale zase o trošku větší.

Nejnovější články