Red Faction: Guerrilla

Red Faction: Guerrilla

Články

Připravte si perlík, osvobozování Marsu v remasteru Red Faction: Guerrilla začíná za měsíc

Jestli se nějaká planeta poslední dobou těší nebývalé pozornosti, pak je to bezesporu Mars. Nejeden survival se odehrává na rudé planetě, existuje minimálně jeden simulátor, a sem tam se objeví strategický manažer. THQ Nordic se rozhodlo, že popluje po proudu, ale nebude se po nikom opičit. Nevydávají nový titul, ale remasterují devět let starou akci s otevřeným světem Red Faction: Guerrilla.

Destrukce Marsu se vrací v remasterované verzi Red Faction: Guerrilla

Studio Volition v letech 2001 a 2002 přineslo povedené první dva díly série Red Faction. Tvůrci si následně dali delší pauzu, aby se po sedmi letech vrátili s neméně povedenou Red Faction: Guerrilla. Tu bohužel následovala Red Faction: Armageddon, která se nevymanila z červených čísel a vydavatelství THQ tak nemělo jinou možnost, než celou sérii opustit. Teď se k ní ale vrací. Bohužel (bohudík?) ne s novým dílem, ale s remasterem Guerrilly.

Red Faction: Guerilla otevřela své srdce Steamu a zbavila se Games for Windows Live

Přetočil někdo hodiny o pět let zpátky? Protože Red Faction: Guerilla je střílečka, která v plné verzi vyšla kdysi dávno v dřevním roce 2009 a podle všech zákonů by dnes měla být aktivní asi jako umrlec. Open world akce se však přesto po dlouhé době opět dostala do titulků díky tomu, že se odřízla od mrtvoly daleko pasivnější - microsoftí služby Games for Windows Live. Guerilla přešla na stranu Steamworks, její zdejší verze je nyní v otevřené betaverzi.

Budoucnost Darksiders a Red Faction je mlhavá

Pokud se těšíte, že Nordic Games brzy prozradí novinky o vývoji Darksiders III nebo dalším dílu Red Faction, nechte si raději zajít chuť. Před dvěma měsíci se sice ex-producent Joe Madureira bil v hruď, že Darksiders není mrtvá značka a lehce mu přizvukoval i šéf Nordicu Lars Wingefors, ale nyní to dle dalších nejistých ujištění Reinharda Pollice z Nordic Games vypadá, že na obě značky sedá prach – na Red Faction trochu intenzivněji.

THQ končí se sérii Red Faction kvůli špatným prodejům

Zdá se, že THQ definitivně pohřbilo sérii Red Faction. Stalo se tak po velmi nízkých prodejích posledního dílu Armageddon, a protože stejně tomu bylo i s předchozím RF: Guerrilla, investoři se jednoduše rozhodli značku Red Faction potopit. Tak to alespoň serveru Gamasutra vysvětlil šéf firmy Brian Farrell, podle něhož se Red Faction jako série zkrátka minula se současnou generací konzolových hráčů.

Bleskovky

  • 4. 11. 2014 - Členové Xbox Live Gold programu získají v listopadu 2014 zdarma Xbox One titul Volgarr the Viking. Majitelé X360 obdrží Viva Piñata: Trouble in Paradise a Red Faction: Guerrilla.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
1. června 2009
Recenze