Reigns

Reigns

Články

Netflix by mohl přinést hraní na televizi

Ovládání přes telefon či tablet

16 nejzajímavějších chystaných deskovek podle videoher

Stolních her podle videoher každým rokem přibývá. Zatímco před rokem 2010 jsme byli rádi za jednu takovou hru za rok, na konci letošního roku nám na ně nebudou stačit prsty na rukou. A podíváme-li se do budoucnosti, je to ještě lepší. Ze zástupu oznámených deskovek s licencí jsme vybrali 16 kousků, které by podle nás neměly uniknout vaší pozornosti.

Král je mrtev, ať žije… královna? Pokračování Reigns nabídne ženskou roli

Reigns před rokem všem ukázala, že strategická hra ze středověku nepotřebuje detailní grafiku, spoustu tabulek a komplexní herní systémy. K ovládání království z teplého trůnu totiž stačí prosté ano a ne. Tvůrci z Nerial chtějí na svůj loňský úspěch navázat pokračováním Reigns: Her Majesty, které se, jak už název napovídá, týká ženského panování.

Best of 2016: Nejlepší mobilní hra

V uplynulém roce si nikdo nemohl stěžovat, že by na telefonech a tabletech vycházelo málo titulů nebo, že by jejich kvalita byla nízká. Výrazněji než kdykoliv před tím se ukázalo, že hráči mají milióny chutí. Každý z nich si v záplavě her, hříček, experimentů a odnoží velkých značek našel hru, která odpovídala jeho požadavkům. Událostí roku se stalo vydání Pokémon GO. Skloňování titulu v neherních médiích přitáhlo pozornost i těch, kteří měli do té doby telefon jen na hovory, zprávy a sociální sítě. Zda po cestě augmentované reality půjdou následovníci, nebo šlo o úspěch, který předběhl svoji dobu, to ukáží až následující roky. Teď se pojďte podívat na hry, které jsme považovali za nejzajímavější v roce 2016.

Za pár dní vyjde karetní simulátor středověké monarchie Reigns

Vést středověkou dynastii ke slávě a prosperitě je zábavná, ale zatraceně náročná věc, jak ukázala třeba strategie Crusader Kings II. Ze všech těch čísel a tabulek by se jednomu zatočila hlava. Jenže jednou z nejzákladnějších součástí lidské povahy je snaha zjednodušit složité věci. A přesně o to se pokouší i pozoruhodná karetní hříčka Reigns, o které jsme se zmiňovali už v dubnu a která se nyní konečně blíží datu vydání.

Karetní strategie Reigns vyzkouší, jak dlouho dokážete přežít v čele království

Život monarchy není žádný med. Třeba v podání sympatické karetní strategie Reigns od studia Nerial stačí několik neuvážených rozhodnutí nebo hloupá náhoda a už se vaše hlava dívá na svět z výšky vztyčeného kopí, případně se smutně díváte, jak na vašem trůně sedí generál, kterého jste měli za spojence. A to jste měli plán udržet dynastii u moci několik generací - ne jen pár let…
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
8. září 2016
Recenze