Bacha na zloděje: GoG nabízí Gold verzi Thiefa
zdroj: tisková zpráva

Bacha na zloděje: GoG nabízí Gold verzi Thiefa

31. 1. 2012 16:37 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Když na GoodOldGames vyšel minulý týden Hitman: Codename 47, příznivci akčních her s vysokým podílem plížení a čekání na tu správnou ránu, respektive ten pravý okamžik, se zaradovali. Pokud se ale považují za opravdové fanoušky stealth her, tak dneska nestačí jen lehký projev radosti, dnes by měli hopsat do stropu. Další z řady her od Eidos / Square Enix, které nyní budou na GoG.com postupně vydávány, je totiž legendami opředený Thief v Gold verzi.

Stejně jako u Deus Ex z minulého týdne zřejmě platí, že kdo hru chtěl, už ji asi má několikrát buď ze Steamu, z cover CD herního magazínu nebo z výprodeje v nějakém shopu. Přesto věřím, že se najde spousta hráčů bez ohledu na věk, pohlaví a českou, slovenskou, slezskou či moravskou národnost, kteří tuší, co je série Thief zač a možná o ní hodně dobrého slyšeli, ale nikdy ji nehráli. Díky GoGu k tomu mají docela solidní příležitost, i když by šestidolarová cena hře slušela více než ta desítidolarová.

Někdo má Thiefa, a nejenom toho prvního, rád kvůli velmi specifické hratelnosti, která v případě prvního dílu spoléhala na robustní arzenál nepříliš tradičních zbraní a schopnosti schovat se ve stínu. Stačí, když si jen vzpomenu na obušek, boj s mečem nebo všechny ty druhy (často dost obskurní) šípů, se kterými byla radost experimentovat a zkoumat, jaké výsledky v různých situacích jejich užití přinese, a chce se mi Thief Gold koupit znovu. Ale neudělám to, mít čtyři kopie hry na různých službách a místech, to už zavání postižením.

zdroj: Archiv

Vůbec je dost nebezpečné zaplňovat volný čas, v němž se dají hrát hry, podle GoG.com, protože by to vedlo k tomu, že na hry nové nebudu mít žádný čas. Atmosféra některých titulů k tomu však hříšně svádí a Thief, to je hra, kterou řada známých miluje právě pro atmosféru, která je hustší, než mlha na rybníku Brčálníku. Zákulisní boj Hammeritů s Pohany, v jehož středu se hlavní hrdina ocitá a musí pečlivě balancovat, aby si zachoval ideovou neutralitu i vlastní život (a právo na odměnu), perfektně souzní s prostředím města, kterému jakoby po setmění narostly oči a žilo samo o sobě. Brrrr.

Lukáš Grygar by vám jako velký fanda Thiefa určitě dokázal hru popsat tak, že byste měli pocit, jako by žádná lepší vlastně neexistovala. Ale Lukáš tu není, takže budete muset věřit i mě, že Thief je hra, která když přijde, tak ji musíte pustit dál. Jinak byste totiž mohli skončit v tmavém koutě svého pokoje s šípem uprostřed čela a strnulým výrazem v tváři, jenž by prozrazoval, jak jste si až příliš pozdě svoji chybu uvědomili.

Nejnovější články