Retro GamesPlay – hrajeme dekadentní American McGee’s Alice
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay – hrajeme dekadentní American McGee’s Alice

21. 9. 2018 16:00 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Že je Alenka podivuhodná dívka, to se ví už od roku 1865, kdy vyšla kniha Alenka v říši divů od matematika Lewise Carrolla. Bílý králík skočil do díry, Alenka šla za ním a dostala se do světa, který se přes 150 let snaží adaptovat řada médií. Disneyovky, filmy i videohry, včetně té nejznámější od Americana McGeeho z roku 2003.

McGee měl plné zuby vesmírných mariňáků a přímočaré akce, na kterých pracoval v Doomovi a Quakeovi II, rozhodl se udělat něco nekonvenčního a Alenka mu přišla jako dobrý nápad. Pořádně divná Alenka, se zbraněmi na vyprášení kožichu všem kočkám Šklíbám, žvahlavům a králíkům, co skáčou do teleportačních nor.

American McGee's Alice znamená skvělé využití enginu id Tech 3, který autoři upravili pro plynulejší animace, dialogové možnosti a zcela jiný druh zážitku, než kterému sloužil v Quake III Arena. Ostatně, kanceláře studia Rogue byly ve stejné budově jako id Software, zajít si pro radu nebylo tedy moc těžké. Hru také poznamenal dramatický rozchod McGeeho s produkční Electronic Arts. Jak to celé bylo, se dozvíte od Honzy a Pavla v našem videu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články