Retro GamesPlay – hrajeme stealh akci Splinter Cell z roku 2002
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay – hrajeme stealh akci Splinter Cell z roku 2002

12. 1. 2018 15:30 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Videoherní série Tom Clancy’s Splinter Cell začala v roce 2002, kdy šla jako žák proti svému o rok staršímu učiteli: Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. A byť se jednalo o poměrně odlišné stealth hry, Sam Fisher jako nováček žánru obstál se ctí a dočkal se hned několika pokračování.

Ještě, než jsme se ale dostali k Pandoře, Chaosu, Dvojitému agentovi, Odsouzení a Černé listině, měli jsme tu herního zelenáče Fishera. Tomu vdechl duši, respektive hlasivky herec Michael Ironside (Total Recall, Starship Troopers, Terminator Salvation).

Jeho ikonický chraplák jsme si s Fisherem neodmyslitelně spojili na mnoho let, až ho v roce 2013 v Black List nahradil o desítky let mladší herec Eric Johnson. Stejně jako Ironside, patří k Fisherovi neodmyslitelně i jeho starý známý „trojitý“ noktovizor s typickým zvukem nasazení.

Právě na tohle všechno se dneska podívají Pavel s Honzou a připomenou vám (a sobě), proč byl tehdy první Splinter Cell tak dobrý. A pokud vydržíte až do konce, můžete se těšit na Extra Round – bonusovou hru, ke které se chlapci dostanou až na konec, a to jen když budete hodní.

Kdybyste se chtěli chlapců během vysílání na něco zeptat, využijte k tomu chat u videa na YouTube.

Nejnovější články