Vesmírná strategie Conquest: Frontier Wars se po 16 letech od vydání objeví na Steamu
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná strategie Conquest: Frontier Wars se po 16 letech od vydání objeví na Steamu

17. 1. 2017 17:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdo z vás si pamatuje na Conquest: Frontier Wars, vesmírnou real-time strategii z roku 2001? Spousta lidí teď určitě nadšeně zvedá ruku a nostalgicky pokyvuje hlavou, ale možná ještě větší skupina je teď trochu ztracená. Ještě že nám tady na webu zbyla opravdová památka, 16 let stará dobová recenze, díky níž si můžete osvěžit všechny podrobnosti! Aspoň budete mít jasno, jestli se pustit do nové verze hry, která se dnes objeví na Steamu.

Conquest: Frontier Wars je zasazena do doby, kdy lidstvo prozkoumává galaxii za účelem získání vzácných surovin a nového životního prostoru. Ale ouha – nejsme ve vesmíru sami. O své místo na výsluní se chce poprat taky hmyzácká rasa Mantis se svými flotilami extrémně rychlých a početných lodiček. A stranou nezůstávají ani podivní Celaerané, energetické bytosti, navěky zavřené v obrněných kanystrech.

Hra před vás postaví spoustu pokročilých válečných dilemat. Nejde jen o zručné sestřelování nepřátelských stíhaček a mateřských lodí. Musíte se starat dokonce i o zásobovací cesty. A pak jsou tu admirálové – inteligentní „hrdinové“, kteří budou vykonávat vaše rozkazy, dynamicky reagovat na nastalé situace, poskytovat vám zpětnou vazbu, a dokonce implementovat podle nich nejvhodnější taktické manévry.

zdroj: Archiv

Jejich pomocí byste neměli pohrdnout vzhledem k faktu, že můžete bojovat až na 16 místech (propojených červími dírami) současně, a kontrolovaná potyčka se tak může velice snadno zvrhnout v hektický chaos, kde všechno kolem vás exploduje, ani nevíte jak.

Pokud si Conquest: Frontier Wars na Steamu za 6 dolarů zakoupíte, kromě samotné hry dostanete ještě původní soundtrack a zdrojový kód. A klidně si předtím můžete vyzkoušet volně dostupné demo.

Nejnovější články