Risen 3: Titan Lords

Risen 3: Titan Lords

Články

Piranha Bytes: Studio, které nepřekročilo vlastní stín

Snad do konce života mi zůstane v paměti bezpečně usazená moje první zkušenost s německým RPG Gothic. Hra byla tehdy přiložená na dvou CD u Levelu, vypadala na svou dobu dostatečně zajímavě, rozjel jsem ji na archivním domácím notebooku a bylo to RPG, což bylo pro mě v onom věku kolem dvanácti let naprosto zásadní. Co mě ovšem čekalo ve hře, bylo šokující, počínaje ovládáním a konče prvním krysokrtem, neschopností otevřít truhlu a prvním nešťastným pádem znamenajícím jistou smrt. Nevydržel jsem u Gothicu snad ani půl hodiny, jen abych se k němu vrátil po několika měsících a hře propadl na několik dalších let.

THQ Nordic se rozrůstá o německá RPG od studia Piranha Bytes, chystá se asi Elex 2

Už to začíná být ohrané, ale společnost THQ Nordic opět vyrazila na nákupy a vrátila se s dalším středně velkým studiem. Nejnovějším úlovkem je německé Piranha Bytes založené v roce 1997, které o pět let později změnilo vlastníka, kterého má dodnes. THQ Nordic spolu se studiem získává i práva na tři hlavní značky: Gothic, Risen a Elex.

Květen s Raymanem a Metal Gearem na PS Plus a Games With Gold

Pokud stejně jako já ještě stále uháníte napříč vyprahlou pouští v Mad Max a svištíte hlavou dolů v Trackmania Turbo díky dubnovému PS Plus (případně rozséváte smrt ve viktoriánském Assassin’s Creed Syndicate a hrajete si se zapeklitým prostředím v The Witness na Xboxu), pak si koukejte pospíšit. Květnová nadílka je totiž za dveřmi.

Získejte Saints Row 2 zdarma a další hry v sérii s velkou slevou na GOG

Následující zpráva je určena všem, kdo a) nikdy nehráli hry ze série Saints Row, nebo b) jsou jejich nejfanatičtějšími fanoušky. Obě skupiny by totiž mohlo zajímat, že na GOG právě probíhá slevová akce při níž si do čtvrtka 27. dubna můžete zakoupit Saints Row IV i její samostatný přídavek Gat Out of Hell za sníženou cenu (5 €, respektive 3,79 €) a kompletně bez DRM ochrany. Do pozítří si navíc můžete zcela zdarma stáhnout Saints Row 2. A to pořád ještě není všechno.

Na PS4 a PC dnes vychází vylepšená verze Risen 3: Titan Lords

Fantasy RPG Risen 3: Titan Lords dnes vychází na PlayStation 4 a opět rozšiřuje nabídku her pro ty, kteří třeba minuli remasterované tituly na minulé generaci konzolí. Majitelé poslední konzole od Sony nedostali ale pouhou původní verzi hry, nýbrž pořádně vylepšenou Enhanced Edition. Ta nejen že má vyšší rozlišení textur a obecně lepší grafiku, ale taky nové post processing efekty: depth of field, HDR a nový systém volumetrických mraků. Sami tvůrci dokonce přirovnávají grafiku PS4 verze hry k PC verzi původního Risen 3: Titan Lords na nastavení Ultra.

Bleskovky

  • 26. 4. 2018 - Členové PS Plus programu obdrží v květnu Beyond: Two Souls (PS4), Rayman Legends (PS4), Risen 3: Titan Lords (PS3), Eat Them (PS3), King Oddball (PSV) a Furmins (PSV)

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Hodnocení čtenářů:
100/100
Datum recenze:
12. srpna 2014
Recenze