Road Redemption

Road Redemption

Články

Jízdní řád na další týden – Assassin's Creed, Wolfenstein II a další

Podzim přináší každý týden řadu nových her a v jejich záplavě by se mohl jeden ztratit. Abyste měli přehled o tom, jaké tituly se objeví na pultech obchodů, a nebo v menu nějakého shopu s digitálně distribuovanými hrami, vám pomůže náš Jízdní řád. Ten vám zrekapituluje, co vychází v týdnu od 23. do 29. října. Video namluvil a sestříhal Honza Vondrášek.

Plná verze Road Redemption nabízí brutální závody motorek ve stylu Road Rash

I po tak dlouhé době mám stále v živé paměti radostné chvíle z dětství, kdy jsme se s kamarádem mydlili po hlavách těžkými řetězy při zběsilé jízdě na motocyklu po auty zaplněné dálnici. Na rozdělené obrazovce samozřejmě. Mnohokrát jsem si posteskl nad absencí titulu, jakým byl ve své době Road Rash, ale konečně je zármutku konec. Duchovní nástupce legendy vystoupil z early accessu pod názvem Road Redemption.

Dojmy z Road Redemption – motorkářská jízda ve stylu Road Rash a Šíleného Maxe

Banda drsných motorkářů potěžkává baseballky a zlehka lechtá plyn svých strojů. Před nimi několikaproudá dálnice táhnoucí se daleko, předaleko, a na ní spousta osobních aut, podivuhodně nezabezpečených mostů a skokánků. Pak 3, 2, 1… START! A kdo dojede hůř jak třetí nebo skončí mrtvý, je máslo, jasné? Šílené předjíždění, kličkování v provozu, zkopávání z motorek a střílení z pistolí, kalašnikovů a dalších veselostí může začít! To je Road Redemption, brutální arkádové závodění, co navazuje na odkaz Road Rash, a ve kterém je stejně legitimní soupeře předjet, jako jej zabít.

Motorkářská arkáda Road Redemption vhání do očí nostalgické slzy

Kickstartovaný Road Redemption, duchovní pokračování prapůvodní závodní Road Rash, se pochlubil trailerem plným kopanců, kladiv, výbuchů a vůbec všemožných dalších ukázek chování, které bychom neměli provádět na skutečné silnici, áno? Krom důkazu své krvelačnosti zabalené do hávu grotesky vývojáři navíc oznámili i možnost podělit se o naschvály také s přáteli.

Silniční běsnění Road Redemption se chlubí lepší grafikou

O kickstartované motorkové akci Road Redemption, která se přímo inspiruje klasikou jménem Road Rash, se v dubnu loňského roku obsáhle rozpovídal Petr. I dnes má hra hodně daleko k dokončení, tím spíše k té slibované next-gen grafice. Nějaký ten pokrok tu ale je, což ukazuje i video v článku.

Road Redemption se prezentuje jako moderní verze Road Rash

Dvacet šest dní do konce, aktuálně jsou někde poblíž jedné čtvrtiny cílové částky, to by chlapci z týmu DarkSeas s troškou štěstí a mediální pozornosti mohli dát a následně vytvořit moderní inkarnaci motorkové akčňárny Road Rash. Samozřejmě, že ne pod názvem Road Rash, který smí použít pouze EA, nýbrž pod názvem Road Redemption.

Bleskovky

  • 4. 7. 2016 - Road Redemption na WiiU nedorazí, vývojáři se obávají, že po uvedení konzole NX na trh už nebude WiiU pro Nintendo prioritou.

  • 30. 6. 2016 - Plná verze hry Road Redemption vyjde na PC, Xbox One a PS4 15. října. Na PS3 a X360 nakonec nedorazí.