Routine

Routine

Články

Sci-fi horor Routine konečně po letech vývoje vyjde v příštím roce

Je to už tři roky, co jsem psal, že sci-fi survival horor Routine nestihl datum vydání. Je vám tedy jasné, že studio Lunar Software se pořádně zpozdilo s plánem vývoje, ale jak se zdá, konečně se dočkáte svého vesmírného boje o život. Stane se tak v březnu příštího roku na PC a abyste si připomněli, jakou atmosféru hra bude mít, přidávají tvůrci i trailer.

Tvůrci sci-fi hororu Routine se po devíti měsících probudili z kryospánku

Tvůrci z Lunar Software se po devíti měsících ticha ozvali s novými informacemi o sci-fi hororu Routine, který měl původně vyjít už v roce 2013, ale v zásadě budou tvůrci rádi, když stihnou vydání v roce 2016. Zatím však ani o konkrétním roce nehovoří, přestože se s vývojem posunuli o kus dále. Základní herní mechanismy jsou podle tvůrců na místě a v současné době prochází hra druhým kolečkem revize veškeré grafiky, efektů a obecně drobností, které mají dotvořit atmosféru hry. Je to proces zdlouhavý, zjevně náročný, ale tvůrci se dušují, že je nutný, aby dosáhli kýženého výsledku.

Lunární horor Routine ukazuje drápky novým trailerem

Fuj, fuj, fuj. Tak tohle si taky nezahraju. Tvůrci chystaného nezávislého hororu Routine ze studia Lunar Software sice pořádně prošvihli slíbené datum vydání, ale abyste se nezlobili, přináší vám nový trailer, který by měl dobře vystihnout, o čem hra bude. Řekl bych o udržení svěračů, ale ono v tom bude asi i něco víc.

Vesmírné děsy ve freeware adventuře good morning, commander

Je duben, a "datum vydání: duben" si loni určili i autoři stylově vypadajícího lunárního hororu Routine. Přestože k vydání Routine jen tak nedojde, můžete vzít zavděk alespoň příjemným freeware hororem good morning, commander, postaveným na podobné premise – jako neznámý astronaut se probudíte na vylidněné základně a následně šmejdíte po jejích strašidelných lokacích.

Routine hodlá Dead Space ukázat, jak se dělá sci-fi horor

Jedním z paradoxů dnešní mainstreamové tvorby je smutná skutečnost, že survivalové hry stále častěji připomínají spíše akční střílečky s lehkých odérem hororové atmosféry. Tituly jako Resident Evil 6 nebo chystaný Dead Space 3 zosobňují právě takový posun blíže masomlejnům, i když svého času šlo o nejlibóznější příklady videoherního strašení. Právě proto potěší chystaná nezávislá hororová záležitost Routine, jedna z her, jež dostaly zelenou skrze Steam Greenlight.