Ryse: Son of Rome
Věková dostupnost

Ryse: Son of Rome

Články

Zapomněli jsme dodat, že už vyšla PC verze Ryse: Son of Rome

O PC verzi rubanice Ryse: Son of Rome se můžeme jednu chvíli bavit v superlativech a hned vzápětí obrátit teatrálně oči v sloup. Tvůrci z Cryteku se ale nijak netají, že Ryse není komplexní akční RPG, nýbrž přímočará a nepříliš úchvatná akce s historickou tematikou, která se chlubí jen a pouze obalem – tedy grafikou. Platilo to o původní Xbox One verzi a o PC verzi, která vyšla minulý týden v pátek, platí zaměření na co nejblyštivější grafiku dvojnásob. A video mi budiž důkazem.

Rok života s Xbox One: klady a zápory konzole, která nedávno dorazila do ČR

Za pár týdnů uplyne přesně rok, co se ve světě začala prodávat konzole Xbox One od Microsoftu, aby nastoupila do přímého boje proti PlayStation 4 od Sony. Zároveň uplynulo několik týdnů od chvíle, kdy se začala konzole Xbox One oficiálně prodávat i v naší zaostalé krajině. Při té příležitosti jsme se rozhodli navázat na test Xbox One z prosince 2013 a podívat se, jak a jestli vůbec se během roku na trhu konzole od Microsoftu prostřednictvím updatů a jiných aktivit změnila k lepšímu, k horšímu nebo jestli se vůbec někam posunula. Nejdříve si však dáme rekapitulaci událostí.

Microsoft testuje hraní Xbox 360 a Xbox One her v prohlížeči

Hrát moderní hry v prohlížeči není problém. Už několik let můžete na rozumném internetu používat OnLive a s přivřením obou očí funguje i od nás. Microsoft ale testuje něco zajímavějšího. Podle zdrojů Neowinu už v testovacích podmínkách funguje hraní Xbox 360 a Xbox One her v prohlížeči - dokonce včetně dashboardu.

Konzole Xbox One je oficiálně v prodeji i v ČR a SR

Stejně jako v případě konzole Xbox 360 jsme si v ČR a SR museli oproti jiným zemím počkat i na zahájení prodeje konzole Xbox One. A opět se čekání protáhlo skoro na rok, i když spíše papírově, protože kdo chtěl, mohl si Xbox One koupit v okolních zemích (typicky Německo) a používat zahraniční účet pro Xbox Live. Ode dneška je však pořízení Xbox One a užívání většiny funkcí Xbox Live mnohem pohodlnější, protože se konzole, hry pro ni a samozřejmě i příslušenství začala oficiálně v ČR a SR prodávat. Společně s tím se také rozeběhla tuzemská verze služby Xbox Live, jakkoli není lokalizovaná do češtiny.

PC verze Ryse: Son of Rome vyjde 10. října a známé i HW nároky

Od v srpnu oznámené PC verze rubanice Ryse: Son of Rome si trápící se Crytek možná slibuje vítanou finanční injekci, která navíc majitelům nabušených PC sestav umožní zahrát si nějakou hru ve 4k rozlišení. A navíc už brzy. Bývalá exkluzivita pro Xbox One se na PC objeví 10. října. Na Steamu už visí produktová stránka hry, ze které jsme se krom jiného dozvěděli i hardwarové nároky. A jak už asi tušíte, Ryse si na podprůměrné herní šunce zrovna dvakrát neužijete. Podívejte se sami.

Vyhlášení vítěze soutěže s Microsoftem o konzoli Xbox One a tři hry

Už zítra se v ČR a SR začne oficiálně prodávat konzole Xbox One a při té příležitosti jsme pro vás ve spolupráci s Microsoftem připravili soutěž konzoli Xbox One (verze bez Kinectu) a digitální verze her Kinect Sports Rivals, Ryse: Son of Rome a Forza Motorsport 5. Soutěž běžela déle než týden, v mailu se nám nashromáždilo několik tisíc správných odpovědí, ale vyhrát mohl jenom jeden zájemce. Usmálo se při losování štěstí právě na vás?

Bleskovky

  • 2. 8. 2018 - Službu Xbox Game Pass v srpnu obohatily hry Hitman Season 1, Ruiner, Ryse: Son of Rome, Dead Rising 2, Dandara, The Escapists: The Walking Dead a Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure.

  • 10. 7. 2017 - GameSessions.com nabízí zdarma plnou PC verzi hry Ryse: Son of Rome.

  • 24. 3. 2017 - Členové Xbox Live Gold programu obdrží v dubnu 2017 zdarma Ryse: Son of Rome (XOne), Darksiders (XOne), The Walking Dead Season 2 (XOne, X360) a Assassin's Creed Revelations (XOne, X360). (+ video)

  • 23. 5. 2016 - Neoficiálně: Členové Xbox Live Gold programu obdrží v červnu 2016 zdarma Ryse: Son Of Rome (XOne), Lichdom: Battlemage (XOne), Red Dead Redemption (XOne, X360) a Bioshock Infinite (XOne, X360).

  • 23. 12. 2014 - Video (spoiler): Všechny filmečky z Ryse: Son of Rome spojeny do jednoho celovečeráku.

  • 3. 11. 2014 - Někteří majitelé konzole Xbox One ze speciální edice Sunset Overdrive obdrželi token ke stažení Ryse: Son of Rome.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
10. ledna 2014
Recenze
Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
21. října 2014
Recenze