Samorost 3
Věková dostupnost

Samorost 3

Články

První hra pro nehráče: Jaké tituly bychom doporučili úplným začátečníkům

„Co bych si měl/a zahrát za hru, když hry vůbec nehraju?“ Je to otázka, se kterou se od našich přátel a rodinných příslušníků setkáváme poměrně často a není zas tak snadné na ni odpovědět. Jaká je ideální vstupní brána do světa počítačových her pro ty, kteří doteď hráli akorát Solitaire, Hledání min nebo s trochou štěstí nějaké staré Sims?

Redakční anketa: 15 nejlepších českých her

Máme rádi české hry. Rádi o nich informujeme, rádi je hrajeme, a tak nás napadlo, že by nebylo od věci zjistit, které z nich jsou u nás v redakci ty nejopěvovanější. Každý z nás dal dohromady vlastní žebříček deseti nejoblíbenějších her. Šest vzniklých žebříčků jsme následně porovnali, obodovali a vytvořili z nich jeden redakční výběr toho nejlepšího, co nám za svou historii dala česká scéna.

Chuchel od Amanity vyhrál cenu za nejlepší vizuální stránku v prestižních IGF Awards

Pražské herní studio Amanita Design dosáhlo na další ocenění. Nedávno vydaná nápaditá hříčka Chuchel se odborné porotě IGF (Independent Games Festival) líbila natolik, že ji v konkurenci několika desítek dalších titulů označila za hru s nejlepším vizuálním zpracováním. K vyhlášení vítězů IGF 2018 došlo v průběhu vývojářské konference GDC 2018, která se v těchto dnech koná v San Franciscu, a je třeba dodat, že s vítězstvím v různých kategoriích mají tvůrci z Amanita Design poměrně bohaté zkušenosti.

Bleskovky

  • 11. 6. 2020 - No Man’s Sky, Battletech a další. V červnu máte hodně důvodů zaplatit si Xbox Game Pass

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
24. března 2016
Recenze