SCUM

SCUM

Články

Přežijete? Humble Bundle láká na survivaly za pár stovek

Přežívání v poušti, pustině i v radioaktivních městech

Svět ultra-realistického survivalu SCUM se rozrůstá o nové lokace

Survival SCUM se proslavil mnoha prvky. Někoho zaujala míra detailů od počtu zubů majícího vliv na schopnost rozžvýkání potravy po rychlost běhu odrážející se od fyzické kondice. Jiné fascinuje lidská přirozenost v podobě vypouštění různých hmot různými otvory. Ale ať už jste se do hry pustili z libovolného důvodu, vám známý svět se přes víkend poměrně značně změnil.

Hyperrealistický survival SCUM vylepší vozidla a možná se dočká i žen

Na survival SCUM si pamatuju hlavně kvůli absurdní míře detailů, třeba v podobě trávení potravy v závislosti na tom, kolik vám po rvačkách ještě zůstalo zubů a jak dobře ji tedy můžete rozkousat. Jeho tvůrci se na téhle metě nezastavili a míří mnohem dál. Na ženské postavy si kvůli trochu vyšší náročnosti implementace budete muset počkat, vylepšení se ale v nejbližší době dočkají auta, budování základny i inventář.

Možná až moc hardcore survival SCUM se dočkal nečekaného úspěchu a kontroverze

SCUM je ta hrozně divná hra, která simuluje snad úplně všechno v lidském těle. Starosti vám dělá počet zubů, krevní tlak, pestrost stravy, nebo třeba doplňování vitamínů. To je ale jen zlomek simulačních prvků. A jak se zdá, hráče přemíra reality přitahuje. SCUM se totiž už v early accessu stala největším otvírákem vydavatelství Devolver Digital.

Survival střílečka SCUM simuluje všechno – krevní tlak, množství vitaminů i počet zubů

Co se vám vybaví, když se řekne „survival“? Mně před očima vytanou neukojitelní Otesánkové, co si musí cpát do chřtánu kopu jídla každých pět minut. Ze začátku to byla legrace, ale po osmdesáté variaci na doplňování rapidně klesajícího ukazatele hladu už mě shromažďování jablek a müsli tyčinek začalo poněkud vytáčet. S nesmírnými obavami vám tedy představuji SCUM – multiplayerovou střílečku, která simuluje celé tělo včetně trávení, obsahu kyslíku v krvi a množství různých vitaminů.

Bleskovky

  • 6. 9. 2018 - Scum eviduje přes 700 000 prodaných kopií za první týden.