Shadows: Awakening

Shadows: Awakening

Články

Na evropském udílení cen CEEGA bodovali Češi i Slováci

CEEGA, neboli Central & Eastern European Game Awards, neboli ceny her z regionů střední a východní Evropy, znají své vítěze. Ti byli oznámeni v pátek v polské Poznani v rámci konference herního průmyslu a ať už jste Češi, nebo Slováci, můžete se radovat. Každý z těchto států si odnáší nějaká prvenství.

Slovenskou diablovku Shadows: Awakening rozšíří nekromancie a golem

Nekromant se svou armádou oživlých mrtvol je jedním z nejpopulárnějších hrdinů Diabla II. Není tedy žádný div, že jeho úspěch inspiruje nejrůznější klony v rámci žánru. Ve slovenském Shadows: Awakening mu sice říkají Devourer, ale princip zůstává stejný – šílený mág dokáže vdechnout život mrtvým kreaturám a proměnit je v nástroje zkázy plnící každé jeho přání. Jen to tentokrát nebude váš spojenec.

Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu

Poslední srpnový týden už se nese ve znamení přicházející bouře. Tedy podzimní cunami titulů, která jako obvykle začíná nabírat sílu v září. Takže se můžete těšit na nemocniční simulaci, populární fotbálek, akční RPG a nebo kooperační střílečku. Co vše se tento týden chystá vám ve videu ukáže a hlasem doprovodí Honza Vondrášek.

Požíračem duší ve slovenské diablovce Shadows: Awakening už koncem srpna

Po hrách Kult a Shadows s přízvisky Heretic Kingdoms se od slovenských Games Farm brzy dočkáte třetího titulu ze světa plného démonů. Diablovka Shadows: Awakening z vás udělá hladového požírače duší, který si hodlá smlsnout na padlých hrdinech. Nefunguje to jen jako příběhové pozadí, ale i zajímavý mechanismus, který můžete plnohodnotně prozkoumat za měsíc a rozpracovaně už teď.

Slovenská sága Heretic Kingdoms pokračuje diablovkou Shadows: Awakening

Slovenské studio Games Farm můžete znát díky loňské sedmičkové hře Vikings: Wolves of Midgard. Ale ještě předtím jste se mohli setkat s hrami jedné série – Kult: Heretic Kingdoms z roku 2005 a Shadows: Heretic Kingdoms z roku 2014. I tyto dva kousky si od nás odnesly sedmičku, a i když to název nenapovídá, novinka Shadows: Awakening spadá do stejného světa. Jen doufejme, že i hodnocení se ponese ve stejném, ne-li lepším duchu.