Shenmue I & II
Věková dostupnost

Shenmue I & II

Články

Xbox Game Pass na PC zahrnuje Metro Exodus, Hellblade, Forzu Horizon 4 a spoustu dalších

Microsoft koncem května oznámil plán rozšířit své předplatné Xbox Game Pass na počítače s Windows 10, aby následně během dnešního večera celou akci naplno rozjel. Už tedy známe cenu služby i hry, které si za měsíční poplatek propůjčíte. Vedle klasického Game Passu bylo zpřístupněno i předplatné Xbox Game Pass Ultimate.

Očekávaná Shenmue 3 vystrkuje růžky v traileru

Zatímco v loňském roce jsme tu měli remaster prvních dvou dílů Shenmue, třetí díl o sobě od kickstarterové kampaně nedával moc vědět. O víkendu se nicméně na monackém festivalu anime Magic 2019 objevila prezentace, kde se promítal nový trailer. Můžete si v něm vychutnat nějaké pěkné bojové záběry z tréninku a trochu méně pěkné obličejové animace.

Retro GamesPlay - hrajeme kultovní Shenmue I + II

Na svoji dobu (rok 1999) ambiciózní akční adventura Shenmue oslovila nejednoho hráče asijských her a nejen těch. Shenmue bylo jako zjevení, ovšem také zatraceně drahé zjevení, a proto není divu, že jsme vývoj třetího dílu čekali tolik let a na jeho vydání pořád ještě čekáme.

Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu

Tento týden se ponese ve znamení šarvátek a rychlých speciálů. První mlátička potěší všechny fandy Mexika, pestrých barev a avokádových dipů, ta druhá se zase trefí do vkusu nostalgikům, co se kdysi prokopali a probušili Japonskem a Čínou. Nakonec přisviští další sezóna závodů Formule 1 - loni to dopadlo skvěle, tak uvidíme, zda bude letošní ročník aspoň stejně dobrý.

Remaster prvních dvou Shenmue vyjde na PC i konzole už příští měsíc

Shenmue patří ke klasikám, které se svého času zaryly všem hráčům hluboko do paměti. Sega si je toho vědoma, a nejen díky chystané trojce oživuje první dva díly. Shenmue I & II brzy vyjdou ve fyzické i digitální podobě na PlayStation 4 a Xbox One, zatímco na PC se dostaví pouze digitálně.

Sega vydá své klasické značky na PC, dostanete Yakuzu i Valkyria Chronicles 4

Exkluzivity jsou mrtvé! Sony by se na mě za tohle prohlášení asi pěkně zle zamračilo a čísla prodejnosti God of War nebo Detroit: Become Human mu taky poněkud odporují, ale Sega se rozhodla udělat vstřícný krok směrem k počítačovým hráčům, kteří se dočkají některých klasik dosud dostupných jen na PlayStation 4.

Bleskovky

  • 28. 11. 2019 - Shenmue III měla v Japonsku prodejně ještě horší otevírací týden než remastery Shenmue I a II.

  • 3. 7. 2018 - Shenmue 1 & 2 a vyjde na PC, PS4 a Xbox One 21. srpna.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
12. září 2018
Recenze