Songbringer

Songbringer

Články

S písní na rtech proti vesmírným titánům! Vyzkoušejte si betaverzi RPG Songbringer

Nepatříte náhodou k lidem, co se těší na akční RPG Songbringer? Jestli ano, tak vám to vůbec nezazlívám, protože kombinace šermování, lokální kooperace a procedurálně generovaných úrovní, které navíc můžete díky chytrému systému sdílet s celým světem, zní docela lákavě. Kdybyste se snad nemohli dočkat 1. září, kdy na Steamu vyjde plná verze, můžete si hru předobjednat a obdržet přístup do bety, kterou navíc tvůrci obohatili velkým updatem.

Akční RPG Songbringer generuje světy, kde se odehrávají divoké večírky

Akční RPG Songbringer uspělo v roce 2015 na Kickstarteru a po dvou letech vývoje vyjde letos v létě pro PC (Windows, Mac, Linux), PlayStation 4 a Xbox One. Hru má na svědomí studio Wizard Fu, které ve skutečnosti tvoří jenom Nathanael Weiss. Čím hodlá hráče ohromit? Ničím menším, než kombinací RPG a akční adventury v rozlehlých, procedurálně generovaných, světech.

RPG Songbringer nabízí procedurálně generované světy, které můžete sdílet s ostatními

Hlásat se k odkazu legend není jen o tom složit tak danému titulu poctu, ale také výzva, protože se od vás následně očekává i podobná kvalita. Na Kickstarteru se před pár dny objevilo RPG Songbringer, beroucí si za vzor The Legend of Zelda. Tedy alespoň po stránce herní náplně a hratelnosti, protože vizuálně jde Songbringer cestou dnes oblíbeného pixelartu. Duší je ale tahle hra především ambiciozní epické sci-fi s vlastní mytologií a hlavně chytrým systémem sdílení procedurálně generovaných světů.