Star Control: Origins

Star Control: Origins

Články

Spory o Star Control pokračují. Původní vývojáři hledají finanční podporu u fanoušků

Krátce před minulými Vánoci se rozběhl další z mnoha sporů o vlastnická práva herní značky. Středobodem nepříjemností se stala devadesátková série strategických adventur Star Control. Jak její původní tvůrci, tak i nynější údajní vlastníci ve Stardock Entertainment pracují na vlastním pokračování, a ani jedné straně se soupeřící projekt nelíbí. Soudní žaloby jsou tak na obou stranách a původní tvůrci Fred Ford a Paul Reiche prosí fanoušky o finanční výpomoc se soudními výlohami.

Komu patří Star Control? Původní vývojáři se hádají se Stardockem, který koupil práva od Atari

V herním světě se naplno rozproudila další nepříjemná aféra. Tentokrát se nejedná o žádné lootboxy nebo mikrotransakce, ale o prostou otázku: kdo má právo na strategicko-adventurní sci-fi značku Star Control? Strany konfliktu jsou dvě – jednak vydavatelské a vývojářské studio Stardock pracující na prequelu Star Control: Origins, jednak původní vývojáři, kteří vytvářejí přímé pokračování k prastarému Star Control 2.

Star Control: Origins příští rok oživí legendární sérii vesmírných adventur

Vesmírná adventura Star Control 2 z roku 1992 je obecně považována za jednu z nejlepších her všech dob (viz např. seznam 100 nejlepších her podle IGN), a z dobrého důvodu. Unikátní kombinace adventury, strategie, objevování a akčního boje tehdy přinesla hráčům nebývalé možnosti v jejich cestě za záchranou vesmíru od zlé otrokářské rasy. O restartu téhle série se špitalo už před dvěma lety, ale teprve teď se vývojáři Stardock konečně vytasili s konkrétními informacemi. Chystané pokračování se jmenuje Star Control: Origins a dokonce se už teď můžete podívat na krátký trailer.

Bleskovky

  • 3. 1. 2019 - Tvůrci původního Star Control žalují firmu Stardock, GOG a Steam stahují z prodeje Star Control: Origins.