Starbound

Starbound

Články

Vesmírný sandbox Starbound překopává meziplanetární cestování

Budovatelský sandbox Starbound (neboli „Terraria ve vesmíru“) Láďu zas tak moc neoslnil, jak se můžete přesvědčit v recenzi. Celé to putování vesmírem, přežívání na planetách a crafting všeho druhu prý není moc odladěné a zavání repetitivností. Přesto vám po nějaké době přiroste k srdci. Řečené přirůstání by mohlo být podpořeno i faktem, že vývojáři z Chucklefish Games hru stále ještě zásobují novými updaty. A jeden z nich do ní před pár dny přidal vylepšené cestování po galaxii.

GOG nově prodává early access hry, které můžete do dvou týdnů vrátit

Předběžný přístup (early access) stal definitivně standardní metodou distribuce her na hlavních platformách digitální distribuce. Vedle Steamu a Originu nabízí tento způsob prodeje nehotových her i GOG. Verze CD Projektu je ale vstřícnější k hráčům, protože lze pořízený early access titul bez udání důvodu do 14 dní vrátit. Jde však jen o jedno ze specifik early access řešení na GOG.

Obrovské sci-fi dobrodružství Starbound výrazně rozšiřuje zimní update

Starbound, oblíbená sci-fi hra s procedurálně generovaným světem, dostala k Vánocům dárek v podobě mamutího updatu. A vzhledem k tomu, jak moc po něm komunita volala, už bylo načase. Na druhou stranu ale update skutečně přináší spoustu novinek, ale též oprav a vylepšení, což shrnuje následující video.

Indie hrou roku dle čtenářů ModDB je Starbound, čeští Space Engineers jsou čtvrtí!

ModDB se možná primárně věnuje modifikacím, ale už několik let dává tento skvělý projekt (v rámci své sestry IndieDB) prostor i nezávislým hrám a jejich vývojářům. Vedle nejlepších modifikací roku (o nich jsme psali včera) tak redakce ModDB/IndieDB nechala čtenáře už po čtvrté volit i nejlepší indie hry roku. Svým hlasem se na volbě desítky nejlepších indie her podílelo skoro 98 tisíc čtenářů, kteří pomyslný pohár pro vítěze předali do rukou sci-fi sandboxu Strabound.

Procedurálně generovaný obsah může být velká věc i pouhý experiment

Můj prokrastinační démon našel novou potravu. Táhne mě k ní téměř každou hodinu, jako kdybych byl na jeho vodítku. Jde o horkou jehlou spíchnutou ukázku z No Man's Sky. S očima zářícíma láskou zírám na její instagramovou barevnost a namísto Debutante od 65daysofstatic si pouštím hymnu browncoatů: „Burn the land and boil the sea, you can't take the sky from me.“

Sci-fi Starbound připomíná dnešní vydání bety

Procedurálně generované planety, velké úpravy postavy, boj na povrchu i pod povrchem planet, těžba surovin a následná výroba předmětů. To vše dělá z nezávislé 2D plošinovky Starbound zajímavý titul. Nejde o prostou skákací akční hru ve dvou rozměrech a nejde ani o variaci na Minecraft respektive Terrarii.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
7. září 2016
Recenze