System Shock 3

System Shock 3

Články

Dočkáme se legendy? Budoucnost System Shocku 3 je plně v rukách Tencentu

Remake jedničky jsme už viděli, teď ještě pokračování

System Shock 3 je prý stále ve vývoji, ale hned tak nedorazí

Začátkem února se objevila nepříjemná zpráva, kterou potvrdilo několik bývalých zaměstnanců studia OtherSide Entertainment – studio už není, na System Shocku 3 už nikdo nepracuje. Podle všeho to není pravda, i když na jisté problémy tým asi přeci jen narazil. Ujištění přichází od jednoho z předních zastupitelů studia.

Vývoj System Shocku 3 v ohrožení. Ze studia prý odešli všichni zaměstnanci

Internety koluje děsivá zpráva, která by mohla znamenat konec očekávaného pokračování série System Shock, pokud se tedy potvrdí. Studio OtherSide Entertainment prý v uplynulých měsících opustili klíčoví vývojáři a právě teď už neexistuje žádný tým, který by hru vyvíjel.

SHODAN myslí na dobro lidstva. System Shock 3 ukazuje záběry z prealfy

„Utíkej, králíčku, utíkej, daleko se nedostaneš,“ nahání zdivočelá umělá inteligence bezbranného pracovníka vesmírné stanice. System Shock je možná dvacet let stará značka, ale taky nadčasová kyberpunková klasika, které přechod do moderního enginu vyloženě svědčí. Jde sice o záběry z rané fáze hry, která už je zároveň ve vývoji nějaký ten pátek, to ale očekávání ohledně System Shocku 3 nijak zvlášť nemírní.

System Shock 2 se stejně jako jednička dočká remasteru

Nightdive Studios se dlouhodobě starají o modernizaci některých starších titulů, v nedávné době třeba Blood: Fresh Supply. Kromě toho po vylepšení kyberpunkové klasiky v podobě System Shock: Enhanced Edition pracují taky na kompletním remaku jedničky a nyní i na remasteru dvojky. Oznámili to během streamu u příležitosti 20. výročí od vydání.

Bleskovky

  • 21. 5. 2020 - Studio OtherSide potvrdilo, že čínský gigant Tencent kompletně přebírá značku System Shock.

  • 15. 3. 2017 - O vydání PC a konzolových verzí System Shock 3 se postará společnost Starbreeze, která se rozhodla do hry investovat 12 milionů dolarů.

  • 18. 2. 2016 - Warren Spector nastoupí do OtherSide Entertainment na pozici šéfa vývoje System Shock 3.

  • 5. 1. 2016 - System Shock 3 se nachází v rané fázi vývoje. Vývojáři se nyní soustředí na Underworld Ascendant.

  • 9. 12. 2015 - Ken Levine na System Shock 3 nespolupracuje, připravuje zcela novou hru.