3D Realms obviňuje Gearbox, že dluží za Duke Nukem Forever
zdroj: tisková zpráva

3D Realms obviňuje Gearbox, že dluží za Duke Nukem Forever

14. 6. 2013 10:38 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Kolem Gearboxu se točí další šťavnatá kauza. Otázkou ale je, zda zrovna tentokrát leží vina na Gearboxu a nebo je někde jinde. Ale od začátku. Když se v září 2010 Gearbox dohodl s 3D Realms na vytvoření Duke Nukem Forever, všichni byli obrovští kamarádi a fanoušci. Bylo to po průšvihu 3D Realms, kteří nebyli schopní vytvořit hru, na což právně reagovalo Take-Two. Dnes už studio jako takové neexistuje, jde jen o právní subjekt.

Nyní se 3D Realms ozvali, že jim Gearbox dluží smluvené podíly z prodejů a dojde na právníky. Navíc prý zabránil nezávislému auditu 3D Realms. Podle reakce Gearboxu jde ale usuzovat, že je buď 3D Realms velmi naštvalo (zdá právem, toť otázka). Ostatně, poslechněte si sami krutě uštěpačnou reakci.

„Realita je taková, že 3D Realms dostalo benefity dle smlouvy. Gearbox si splnil své smluvní závazky, zvýšil kapitál 3D Realms, zachránil 3DR z dluhů a vysvobodil 3DR z jejich neúspěšných pokusů vydat Duke Nukem Forever po víc než dvanáct let. Všichni jsme si přáli, aby hra 3DR byla lépe přijata, protože by to prospělo hráčům i tvůrcům. I když si 3DR může přát, aby realita nebyla taková, ve skutečnosti se 3DR stalo jedinou stranou, která z dohody něco těžila. Gearbox Software zaznamenal jen škody – jak na důvěryhodnosti, tak na financích“.

Což jsou poměrně silná a upřímná(?) slova. Jedním z problém je fakt, že Gearbox dle smlouvy zamáznul dluh 3D Realms ve výši 2,9 milionu dolarů. 3D Realms se nyní rozčiluje, že Gearbox chce odečíst hodnotu dluhu z oněch podílů z prodejů Duke Nukem Forever. 3D Realms ale tvrdí, že by měli dostat plné podíly z prodejů a žádný zaplacený dluhy by se odečítat neměl. Takže přijde na řadu soud. Shake it, baby!

Nejnovější články