Amazon možná prokecl existenci Mirror’s Edge 2
zdroj: tisková zpráva

Amazon možná prokecl existenci Mirror’s Edge 2

24. 5. 2013 13:48 | Téma | autor: Adam Homola |

Tonoucí se stébla chytá a my, fanoušci prvního Mirror’s Edge, se zase chytáme každého náznaku a zprávy, která by mohla naznačit existenci dvojky. Zase tak zoufale to ale pro Mirror’s Edge 2 nevypadá, například v porovnání s Psychonauts 2 a jinými dvojkami, které jen tak nevzniknou.

EA vlastně ME2 několikrát oficiálně potvrdila, ale hra se nikdy nedočkala pořádného odhalení, obrázků, videa nebo naznačení data vydání. Jen se ví, že se na hře dělalo nebo dělá opět v DICE, ale jestli je už v produkční fázi, ví jen současný (staronový) šéf EA, Probst. Teď se ale Mirror’s Edge 2 objevila na německém Amazonu a všimli si toho lidé z NeoGAF.

Proč bychom mohli mít naděje na skutečné odhalení hry zrovna teď? Inu, za rohem je E3. Na té letošní se bude oznamovat hromada nových her, které vyjdou na Xbox One i PlayStation 4 a zároveň nás budou chtít výrobci platforem ujistit, že na X360 a PS3 ještě nekašlou a oznámí určitě nějaké hry i pro ně (např. EA potvrdila podporu současné generaci konzolí minimálně do roku 2017).

První Mirror’s Edge nebyla bohužel žádný velký komerční úspěch, což je bez pochyby ten hlavní důvod, který zazdil vývoj pokračování. Teď ale svítá šance, protože když si dáte jedna a jedna dohromady, mohla by vám vyjít dvojka Mirror’s Edge.

Většina vydavatelů se pořád bojí vydávání nových nebo odvážných značek ke konci aktivního konzolového cyklu. Prý by se to neprodávalo. Je pravdou, že vždycky když vyjde nová generace konzolí, objeví se spousta nových značek a vydavatelé se trochu méně bojí zariskovat.

Hráči na nové konzole prostě koupí ledasco, protože tam docela dlouho není tak velký výběr. Ideální příležitost pro Mirror’s Edge 2. Microsoft navíc prozradil, že chce v brzké době investovat do her zhruba miliardu dolarů. Takže bychom mohli doufat, že by Phil Spencer mohl “odklonit” pár milionků do Stockholmu a koupit si exkluzivitu ME2 pro Xbox One/360.

Před pár týdny se taky konečně definitivně uzavřel dlouholetý a vleklý spor o značku “Edge”, kterou si nárokoval patentový troll Tim Langdell a prudil s tím nejen EA, ale i malé nezávislé vývojáře. Tahle potenciální překážka už tedy taky nestojí v cestě. Nedávno se navíc v DLC Aftermath k Battlefield 3 objevil roztomilý easter egg, kdy na střeše jedné z budov byly ikonické červené boty Faith (video).

Může to být jen nevinný vtípek vývojářů, nebo taky náznak toho, že se na hře skutečně pracuje. Podobné vtípky občas dělá i Blizzard - třeba do WarCraft III schoval StarCraftí easter egg a později prozradili, že právě v roce 2003 se na SCII začalo pracovat...

Redakce GameSpotu hned kontaktoval EA, ale tam samozřejmě zatloukají. “Nadšení fanoušků Mirror’s Edge oceňujeme, hlavně fanoušků pracujících v obchodech. Tohle ale není oficiální materiál a teď nemáme co oznámit,” řekl zástupce EA GameSpotu. Náznaků je spousta, E3 doslova za rohem, nová generace konzolí vyjde ještě letos, patentový spor je vyřešený... Šance nikdy nebyly větší. Snad to tentokrát vyjde.

Nejnovější články