Ani šéf japonské Sony ještě neviděl finální verzi PS4
zdroj: tisková zpráva

Ani šéf japonské Sony ještě neviděl finální verzi PS4

22. 2. 2013 14:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Tisková konference Sony, na které oznámili PlayStation 4, byla dle mého názoru povedená. Našla by se ale jedna výtka, na které se shodne snad většina - dvě hodiny se mluvilo o konzoli, kterou jsme vůbec neviděli. Sony tam fyzicky buď PlayStation 4 neměla a všechno to jelo z výkonných počítačů/dev kitů, nebo věděla, že ten design ještě není finální a tak konzoli raději neukazovala. Tak jako tak jsme zatím onu krabičku neviděli a důvod je prostý - Sony ještě nemá finální design hotový a neviděl ho ani šéf japonské Sony.

Na jednu stranu je to zatím asi vcelku jedno, bude to jen nějaká krabička a na vzhledu zase tolik nezáleží - konzole není něco co by měla většina lidí uprostřed stolu, spíš bude někde zahrabaná pod televizí. Na druhou stranu je divné mluvit pár hodin o tak důležitém produktu, na který do určité míry spoléhá nejen zábavní divize Sony, ale celá firma, a ten produkt veřejnosti vůbec neukázat.

“Budu k vám upřímný - ani já jsem ještě neviděl ten finální design. Dokonce i design ovladače, který jsme dnes oznámili, jsem viděl poprvé teprve včera,” přiznal Hiroshi Kawano, president Sony Computer Entertainment Japan, v rozhovoru pro japonský web 4Gamer. Kawano také prozradil, že DualShock 4 měl kódové označení “Jedai” a že předtím, než viděl den před akcí finální verzi, slyšel, že by tam měla být ta dotyková plocha jako na PS Vita (a viděl samozřejmě prototypy).

Nakonec se ještě omluvil, že na tiskovce nemohlo být oznámeno všechno. Například data vydání v jednotlivých regionech, nebo cena konzole. Alespoň jednu z těchto věcí bychom se ale mohli dozvědět na letošní E3, jak Kawano naznačil. Ještě prý před sebou ale nemají úplně jasný a přesně daný plán kdy budou co oznamovat. Hodně to bude záležet na tom kdy uspořádá svoji akci Microsoft (šušká se o dubnu) a co všechno tam o novém Xboxu řekne.

Nejnovější články